ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ασθενείς κοιμούνται στον καναπέ του νοσοκομείου Αθαλάσσας – «Δεν χωράνε οποιεσδήποτε δικαιολογίες…»

Ασθενείς κοιμούνται στον καναπέ του νοσοκομείου Αθαλάσσας – «Δεν χωράνε οποιεσδήποτε δικαιολογίες…»

Για ένα νέο περιστατικό που σημειώθηκε στο νοσοκομείο Αθαλάσσας μίλησε στον ALPHA, στην εκπομπή «alpha Καλημέρα» ο Εκπρόσωπος Νοσηλευτών Ψυχικής υγείας ΠΑΣΥΝΟ, Δομέτιος Σκουρουπάθη αναφέροντας πως ασθενείς κοιμούνται στον καναπέ.

«Το περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (08/05) το βράδυ και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλουμε εμείς τέτοια περιστατικά στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, γεγονότα τα οποία καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των ασθενών και μειώνουν την ποιότητα φροντίδα τους στα νοσοκομεία», είπε συγκεκριμένα.

«Αυξάνεται παράλληλα ο κίνδυνος υποτροπής των ασθενών στο νοσοκομείο. Αυτά τα περιστατικά θεωρούνται απάνθρωπα. Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε τους ασθενείς αυτούς ως ασθενείς δεύτερης κατηγορίας ή ασθενείς οι οποίοι δεν πρέπει να έχουν ποιοτική και ασφαλής φροντίδα», πρόσθεσε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου καλεσμένος στην εκπομπή απάντησε σε όσα ανέφερε ο Εκπρόσωπος Νοσηλευτών Ψυχικής υγείας ΠΑΣΥΝΟ τονίζοντας πως «υπάρχουν μέρες που έχουμε κάποια προβλήματα όπως προχθές που είχαμε τη νύχτα 6 νέες εισαγωγές  και από τη στιγμή που το νοσοκομείο Αθαλάσσας είναι γεμάτο όταν έχεις έξι νέες εισαγωγές είναι δύσκολο»

Παράλληλα σημείωσε ότι «υπάρχει ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα του οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας ώστε να αναβαθμιστούν τα νοσοκομεία μας, όχι μόνο το νοσοκομείο Αθαλάσσας. Είναι στενάχωρο το θέμα και δεν χωράνε οποιεσδήποτε δικαιολογίες ούτε από την Πολιτεία ούτε από κανένα»

Καταλήγοντας, επισήμανε ότι «έχουν τροχονομηθεί λύσεις και αυτό είναι ευχάριστο»

 «Από τη μία η πρώτη φάση ανέγερσης του νοσοκομείου προχωρά, ελπίζουμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα του επόμενου έτους ενώ από την άλλη έχουμε προβεί σε ενέργειες για τη δημιουργία ενός ξενώνα στα Λατσιά», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top