ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην παρουσία Χριστοδουλίδη το Καταστατικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ – Οι 3 σημαντικές αλλαγές που προωθούνται

Στην παρουσία Χριστοδουλίδη το Καταστατικό Συνέδριο του ΔΗΚΟ – Οι 3 σημαντικές αλλαγές που προωθούνται

Σε ρυθμούς Καταστατικού και Εκλογικού Συνεδρίου, βρίσκεται το ΔΗΚΟ. Όπως αποφασίστηκε το Καταστατικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 14 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο, ενώ το Εκλογικό Συνέδριο είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 9 Ιουλίου.

Όπως πληροφορείται το ThemaOnline, στο κύριος μέρος του Καταστατικού Συνεδρίου της Κυριακής, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν ομιλίες από στελέχη του κόμματος, μεταξύ αυτών, και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, θα δώσει το παρόν του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μετά το πέρας των ομιλιών, θα αρχίσει η συζήτηση επί των Καταστατικών αλλαγών που θα προτείνει το Πολιτικό Γραφείο, οι οποίες στη συνέχεια θα τεθούν σε ψηφοφορία.

Πάντως, σύμφωνα με πηγές του ΔΗΚΟ, όλες οι Καταστατικές αλλαγές αναμένεται πως θα εγκριθούν, αν όχι ομόφωνα, με συντριπτική πλειοψηφία.

Οι 3 σημαντικές αλλαγές

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, της ιστοσελίδας μας, αν και ενώπιον των Συνέδρων θα τεθούν προς ψήφιση πολλές Καταστατικές αλλαγές, εντούτοις, τρεις από αυτές, τουλάχιστον, χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα σημαντικές.

Η πρώτη αλλαγή αφορά στο δικαίωμα ψήφου στο επερχόμενο Εκλογικό Συνέδριο. Με βάση το Καταστατικό του κόμματος ως έχει σήμερα, για να μπορέσει οποιοσδήποτε να συμμετάσχει στις εκλογές και να ψηφίσει, θα πρέπει είναι εγγεγραμμένος στο Κεντρικό Μητρώο Μελών τουλάχιστον εννέα μήνες πριν τις εσωκομματικές αλλαγές.

Με την αλλαγή, όμως, που προωθείται και αναμένεται ότι θα υιοθετηθεί, πλέον δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν στο Μητρώο του κόμματος τουλάχιστον ένα μήνα πριν τις εκλογές, δηλαδή μέχρι και τις 9 Ιουνίου.

Η δεύτερη αλλαγή που προωθείται, αφορά τη διάρκεια της θητείας της ηγεσίας του κόμματος. Ειδικότερα, το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΚΟ θα εισηγηθεί την επέκταση της θητείας της ηγεσίας του κόμματος από 54 μήνες σε 60 μήνες, αφού εάν παραμείνει ως έχει το Καταστατικό οι εκλογές πρέπει να γίνονται μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για τις Προεδρικές Εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω αυτής της πρόνοιας στο Καταστατικό του κόμματος, η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ είχε αποφασίσει τον περασμένο Δεκέμβριο να κάνει χρήση μίας άλλης πρόνοιας για παράταση της θητείας της ηγεσίας για 6 μήνες.

Η τρίτη σημαντική αλλαγή που προωθείται, αφορά στην ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγής Πολιτικής με τη δημιουργία Κομματικών Πολιτικών Επιτροπών από μέλη του κόμματος. Με βάση την εισήγηση, αναμένεται να δημιουργηθούν πέραν των 18 Επιτροπών, οι οποίες θα ασχολούνται με διαφορετικές θεματικές σε παγκύπριο και επαρχιακό επίπεδο, ούτως ώστε επαγγελματίες να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής.

Χωρίς ανθυποψηφίους Νικόλας και Χριστιάνα

Σε ό,τι αφορά τις εσωκομματικές εκλογές, όπως όλα δείχνουν, τόσο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, όσο και η Αναπληρώτρια Πρόεδρος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, αναμένεται να επανεκλεγούν άνευ υποψηφίου.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες της ηγετικής πυραμίδας, δηλαδή των τριών Αντιπροέδρων, του Γενικού Γραμματέα και του Γενικού Οργανωτικού Γραμματέα, το σκηνικό για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως.

Πάντως, πηγές του ΔΗΚΟ δεν αποκλείουν η ανάδειξη και των προαναφερθέντων αξιωματούχων να γίνει χωρίς εκλογές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top