ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με Πλούταρχο και Πρωτοψάλτη ο φετινός Κατακλυσμός στη Λάρνακα

Με Πλούταρχο και Πρωτοψάλτη ο φετινός Κατακλυσμός στη Λάρνακα

Πλούσιο, όπως κάθε χρόνο και για όλα τα γούστα, είναι το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την φετινή λαϊκή γιορτή του Κατακλυσμού στη Λάρνακα, που θα λάβει χώρα στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων μεταξύ 2-7 Ιουνίου, διάστημα κατά το οποίο αναμένεται να παρατηρηθεί κοσμοσυρροή.

Η εναρκτήρια παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (2/6) στις 8.00 μ.μ. και θ’ ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί από τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Παναγιώτου, και τον δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα.

Από το πρόγραμμα της πρώτης μέρας ξεχωρίζει η συναυλία με τον Χρήστο Δάντη. Το Σάββατο (3/6) το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει διαγωνισμούς κυπριακών χορών και την συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, ενώ την Κυριακή (4/6) θα γίνουν οι παραδοσιακοί χοροί κυπριακών ποιημάτων, ερωτικών τραγουδιών και τσιαττισμάτων.

Την Δευτέρα του Κατακλυσμού (5/6) ξεχωρίζει η μεγάλη λαϊκή συναυλία με τον δημοφιλή Ελλαδίτη τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο. Το ίδιο βράδυ θα γίνουν και οι διαγωνισμού αυλού και μπάλου. Το πρόγραμμα της Τρίτης (6/6) περιλαμβάνει τον παιδικό διαγωνισμό ελληνικού τραγουδιού κι ένα αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, ενώ την τελευταία μέρα της γιορτής, την Τετάρτη (7/6), θα γίνει ο διαγωνισμός ερασιτεχνών τραγουδιστών που κάθε χρόνο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Η γιορτή του Κατακλυσμού θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία της Αναστασίας. Κατά τη διάρκεια του Κατακλυσμού καλλιτεχνικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην δεύτερη εξέδρα που θα στηθεί στην πλατεία Ευρώπης, ενώ το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επίσης κολυμβητικούς και ιστιοπλοϊκούς αγώνες καθώς και αγώνες beach volley. Ήδη, οι πλανοδιοπώλεις έχουν στήσει τα υποστατικά τους κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου των Φοινικούδων και περιμένουν το κοινό να ψωνίσει και τα παίξει τυχερά παιχνίδια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, λόγω των εκδηλώσεων για τον Κατακλυσμό, την Λάρνακα αναμένεται να επισκεφθούν, κυρίως κατά το εορταστικό τριήμερο 3-5 Ιουνίου, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, ντόπιοι και ξένοι.

Γεμίζουν τα ξενοδοχεία

Σε μια άλλη εξέλιξη, η φετινή καλοκαιρινή περίοδος αναμένεται να είναι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, η καλύτερη σεζόν των τελευταίων χρόνων για την ξενοδοχειακή και την τουριστική βιομηχανία της Λάρνακας γενικότερα, αφού την δεδομένη στιγμή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και μεγάλη ζήτηση από τουρίστες του εξωτερικού για διακοπές κατά τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα, ξενοδόχοι της πόλης δήλωσαν στην εφημερίδα μας ότι εφόσον συνεχιστούν οι υφιστάμενοι ρυθμοί, ενδεχομένως η Λάρνακα να ξεπεράσει τις πληρότητες του 2019, που ήταν μία από τις καλύτερες τουριστικές χρονιές της Κύπρου. Φέτος, άρχισαν να κάνουν την επανεμφάνισή τους, σε μικρούς αριθμούς, και οι Ρώσοι επισκέπτες, οι οποίοι ταξιδεύουν στο νησί μας μέσω άλλων αεροδρομίων, κυρίως μέσω Γερεβάν.

Στην ελ. Αμμόχωστο

Εκδηλώσεις για τον Κατακλυσμό θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 3-5 Ιουνίου και στα παραλιακά τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης Αμμοχώστου, Αγία Νάπα και Πρωταρά, όπου κι εκεί αναμένεται να παρατηρηθεί το αδιαχώρητο.

Στην Αγ. Νάπα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την Γιορτή Ψαριού και το Φεστιβάλ Νερού, στο χώρο του λιμανιού. Από το πρόγραμμα της Κυριακής (4/6) ξεχωρίζει η συναυλία με τον Νίκο Μακρόπουλο. Στον Πρωταρά θα τραγουδήσει την Κυριακή η δημοφιλής Δέσποινα Βανδή. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην παραλία Fig Tree Bay.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top