ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έσφαξαν βόδι στο κέντρο χωριού στην Πάφο - Ξεκάθαρη παραβίαση της νομοθεσίας καταγγέλλουν οι Οικολόγοι

Έσφαξαν βόδι στο κέντρο χωριού στην Πάφο - Ξεκάθαρη παραβίαση της νομοθεσίας καταγγέλλουν οι Οικολόγοι

Φρίκη εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών μετά από πληροφορίες για σφαγή ενός βοδιού κοντά στο κέντρο του χωριού Δρύμου στην επαρχία Πάφου, ενώ αγνοείται η τύχη τουλάχιστον άλλων τριών που ανήκουν στον ίδιο κάτοχο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος «πριν το περιστατικό προηγήθηκε καταγγελία για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο άτομο είχε στην κατοχή του βόδια και όπως προβλέπει η νομοθεσία θα έπρεπε να διαθέτει τους κατάλληλους χώρους κάτι το οποίο ο ίδιος δεν εφάρμοζε».

«Η σφαγή του ενός βοδιού έγινε από τον κάτοχο με τη βοήθεια άλλων ατόμων σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του χωριού. Στον χώρο του χωριού βρέθηκαν εντόσθια και η σάρκα του ζώου.

Από το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται πως έγινε ξεκάθαρη παραβίαση της νομοθεσίας καθώς δεν έγινε αναισθητοποίηση του ζώου με αποτέλεσμα την πρόκληση αβάσταχτου πόνου, αγωνίας και ταλαιπωρίας. Επίσης η σφαγή πρέπει να γίνεται σε εγκεκριμένα σφαγεία.

Για ακόμα μια φορά διαφαίνεται η αδυναμία των αρμόδιων αρχών να προβεί στους απαιτούμενους ελέγχους, με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη των ζώων.

Η Αστυνομία και οι κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν ειδοποιηθεί για το εν λόγω περιστατικό και ως ομάδα δράσης για τα ζώα του Κινήματος ζητούμε να γίνει άμεση διερεύνηση τόσο για τη σφαγή όσο και για τη τύχη των άλλων βοδιών και αριθμού σκυλιών που γνωρίζουμε πως είχε στην κατοχή του», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top