ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική αντεπίθεση στο Ντονέτσκ

Ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν ουκρανική αντεπίθεση στο Ντονέτσκ

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι απώθησε «ευρείας κλίμακας» ουκρανική επίθεση στο Ντονμπάς, όμως το Κίεβο, που επισημαίνει εδώ και μήνες ότι προετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση, δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ότι εξαπέλυσε την επιχείρηση αυτή.

«Το πρωί της 4ης Ιουνίου, ο εχθρός εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας επίθεση σε πέντε τομείς του μετώπου στην περιοχή του νότιου Ντονέτσκ», αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του στο Telegram.

«Στόχος του εχθρού ήταν να διασπάσει την άμυνά μας στον πιο ευάλωτο, κατά τη γνώμη του, τομέα του μετώπου», συμπληρώνει.

«Ο εχθρός δεν πέτυχε τον στόχο του, δεν τα κατάφερε», τονίζει το υπουργείο συνοδεύοντας την ανάρτηση με ένα βίντεο το οποίο, όπως αναφέρει, δείχνει ουκρανικά τεθωρακισμένα να δέχονται επίθεση από αέρος και να καταστρέφονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πάντα σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας Βαλέρι Γκερασίμοφ βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της επίθεσης.

Οι ουκρανικές αρχές προς το παρόν δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Η Ουκρανία αναφέρει εδώ και μήνες ότι ετοιμάζει μεγάλη αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων. Σε βίντεο που ανήρτησε χθες ο ουκρανικός στρατός φαίνεται να ζητεί από τους στρατιώτες να παραμείνουν σιωπηλοί και τονίζει ότι δεν θα υπάρξει ανακοίνωση για την πολυαναμενόμενη αντεπίθεση.

Εκτός από την ουκρανική επίθεση στο Ντονμπάς, μάχες σημειώθηκαν χθες στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, μεταξύ του ρωσικού στρατού και φιλοουκρανών Ρώσων μαχητών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλαντκόφ.

Μία από αυτές τις φιλοουκρανικές ομάδες, η «Λεγεώνα Ελευθερίας για τη Ρωσία», ανακοίνωσε ότι παρέδωσε τους αιχμαλώτους που έπιασε στις ουκρανικές αρχές, οι οποίες προχωρούν τακτικά σε ανταλλαγές κρατουμένων με τις ρωσικές δυνάμεις.

Είναι η πρώτη φορά που Ρώσος αξιωματούχος παραδέχεται ότι Ρώσοι μαχητές αιχμαλωτίζονται σε ρωσικό έδαφος, έπειτα από περισσότερους από 15 μήνες συγκρούσεων στο ουκρανικό έδαφος.

Στη συνέχεια ο Ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι απώθησε «ομάδα δολιοφθορέων που αποτελούταν από Ουκρανούς τρομοκράτες» οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα.

Η Ουκρανία δεν αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη για τις επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος, αλλά ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, δήλωσε χθες ότι η κατάσταση στις μεθοριακές περιοχές «θα πρέπει να θεωρείται το μέλλον της Ρωσίας».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top