ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευθετείται το εφάπαξ όσων αφυπηρέτησαν πριν ψηφιστεί το συνταξιοδοτικό

Διευθετείται το εφάπαξ όσων αφυπηρέτησαν πριν ψηφιστεί το συνταξιοδοτικό

Εντός των επόμενων δύο βδομάδων το Υπουργείο Οικονομικών θα πάρει προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο, πρόταση για κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων μερίδας αφυπηρετησάντων υπαλλήλων του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι οποίοι δεν καλύπτονται από τις διατάξεις του νέου συνταξιοδοτικού νόμου, ενώ η καταβολή του εφάπαξ επιδόματος που δικαιούνται αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβρη.

Όπως είπε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Παντελή, πρόκειται για 36 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, ενώ αναμένονται στοιχεία για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Καυκαλιά, ότι έχουν περάσει εφτά μήνες από τη δέσμευση του Υπουργείου για κάλυψη και αυτών των υπαλλήλων, ο κ. Παντελή ανέφερε ότι η νέα νομοθεσία δημιουργεί μεγάλο φόρτο εργασίας. Γι' αυτό τις επόμενες δύο βδομάδες θα κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο η πρόταση.

Απαντώντας σε ερώτηση του προεδρεύοντα της Επιτροπής, βουλευτή του ΔΗΚΟ, Χρύση Παντελίδη, για το πότε αναμένεται να πάρουν τα λεφτά τους, ο κ. Παντελή σημείωσε ότι για τους 36 της δημόσιας υπηρεσίας που υπάρχουν στοιχεία η διαδικασία θα είναι γρήγορη και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν τον Σεπτέμβριο, ενώ για τους υπόλοιπους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όταν συλλεχθούν τα στοιχεία.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μικρά ποσά και δεν θα χρειαστεί πρόνοια για συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών του ΕΛΑΜ Σωτήρη Ιωάννου και της ΔΗΠΑ Αλέκου Τρυφωνίδη, αν συμπεριλαμβάνονται και οι δύο ΣΥΠ που αφυπηρέτησαν στο 57ο έτος μετά από σχετικές διαβεβαιώσεις, ο ΓΔ του Υπουργείου Οικονομικών είπε ότι θα εξεταστεί το ζήτημα, κατά πόσο τους έχει ήδη καταβληθεί κάποιο εφάπαξ ποσό και θα ενημερώσουν σχετικά την Επιτροπή.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top