ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Ενεργός ρόλος» ΕΕ στο Κυπριακό με «όλα τα κατάλληλα μέσα» σε νέο προσχέδιο

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Ενεργός ρόλος» ΕΕ στο Κυπριακό με «όλα τα κατάλληλα μέσα» σε νέο προσχέδιο

Αναφορά σε ετοιμότητα της ΕΕ να παίξει «ενεργό ρόλο» με «όλα τα κατάλληλα μέσα στη διάθεσή της» στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, περιέχει το νέο λεκτικό το οποίο κυκλοφόρησε στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων για την παράγραφο για την Κύπρο, στα συμπεράσματα για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο με ημερομηνία 25/6 αναφέρεται πως:

«Υπενθυμίζοντας τα προηγούμενα συμπεράσματά του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παραμένει πλήρως προσηλωμένο σε μια συνολική διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, κατά τρόπο σύμφωνο με τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ και σύμφωνα με τις αρχές στις οποίες βασίζεται η ΕΕ και το κεκτημένο (acquis). Η Ευρωπαϊκή Ένωση καλεί για την ταχεία επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και είναι έτοιμη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη στήριξη όλων των σταδίων της διαπραγματευτικής διαδικασίας της οποίας ηγούνται τα Ηνωμένα Έθνη, με όλα τα κατάλληλα μέσα στη διάθεσή της».

Σημειώνεται πως οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, με τους Μόνιμους Αντιπροσώπους να έχουν συνάντηση αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Το συνολικό κείμενο αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων το οποίο καλείται να προετοιμάσει τα συμπεράσματα της συνόδου των ηγετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top