ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευχάριστα νέα: Παραχωρείται νοσηλεύτρια στον μικρό Αντώνη

Ευχάριστα νέα: Παραχωρείται νοσηλεύτρια στον μικρό Αντώνη

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με το αίτημα της οικογένειας του μικρού Αντώνη Aνδρέου, για την παραχώρηση συνοδού νοσηλεύτριας στο παιδί τους κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου, η Υπουργός Υγείας έδωσε οδηγίες στον ΟΚΥπΥ να καταβληθούν πρόσθετες προσπάθειες για ικανοποίηση του αιτήματος.

Ο Οργανισμός παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αναμένεται να αντιμετωπιστούν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών η οποία είναι υποστελεχωμένη, προέβηκε στις ενδεικνυόμενες ενέργειες ώστε να παραχωρηθεί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια η οποία υπηρετεί στην εν λόγω Μονάδα.

Το Υπουργείο Υγείας έχει ως στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν στα δεκάδες αιτήματα για συνοδεία παιδιών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας στα σχολεία.

Το θέμα αυτό είχε προγραμματιστεί προ εβδομάδων να συζητηθεί με το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον ΟΚΥπΥ για να εξευρεθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις για κάλυψη των δικαιολογημένων αυτών αναγκών για την επόμενη σχολική χρονιά. 

Την επιστολή-απάντηση της Υπουργού Υγείας προς τη μητέρα του μικρού Αντώνη, μέσω της οποίας απέρριπτε το αίτημα για απόσπαση της νοσηλεύτριας που τον συνοδεύει και κατά τον μήνα Ιούλιο προκειμένου να φοιτήσει στο θερινό σχολείο, παρουσίασε το ThemaOnline, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η ΜΕΝΝ, αδιαμφισβήτητα, χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό ένεκα των καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού (…). Ως εκ τούτου, κρίθηκε αδήριτη ανάγκη η επιστροφή της κας Ο.Ε. (όνομα νοσηλεύτριας) στην εκτέλεση των νοσηλευτικών της καθηκόντων εντός της ΜΕΝΝ, με κατ’ επέκταση την μη παραχώρησή της για τη φροντίδα του παιδιού σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις - Προσοχή στους οδηγούς συνιστούν οι Βρετανικές Βάσεις

Μονή Αββακούμ: Κατέθεσαν νέο υπόμνημα οι δικηγόροι - Θεωρούν «παντελώς άκυρες» την ανακριτική επιτροπή και διαδικασία

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του 43χρονου που «ξεψύχησε» στην άσφαλτο - Τι κατέδειξε

Στο νοσοκομείο οδηγός - Έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στο κιγκλίδωμα

Χρήστος Μάστορας: Οι πρώτες φωτογραφίες στον ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη«Αμάλθεια», Κυπριακό και διμερείς σχέσεις θα συζητήσουν ΠτΔ- Εμίρης Κατάρ

«Αμάλθεια», Κυπριακό και διμερείς σχέσεις θα συζητήσουν ΠτΔ- Εμίρης Κατάρ

Συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο, θα έχει την Τρίτη, 28 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον οποίο θα συζητήσει τις διμερείς σχέσεις, τις περιφερειακές εξελίξεις, περιλαμβανομένης της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια», το Κυπριακό, καθώς και θέματα που άπτονται των σχέσεων ΕΕ-Κατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top