ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υφ. Έρευνας: «Απαραίτητη όσο ποτέ η εξεύρεση δίκαιης λύσης»

Υφ. Έρευνας: «Απαραίτητη όσο ποτέ η εξεύρεση δίκαιης λύσης»

Συνεχίστηκαν στο Βανκούβερ οι εργασίες της 30ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ).

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρε ότι ο Κυριάκος Χατζηγιάννη, Ειδικός Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για θέματα Συμμετοχής της Κοινωνίας των Πολιτών, σε παρέμβασή του σε συνεδρία της Ολομέλειας, ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τη συνέχιση της κατάφωρης παραβίασης της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητάς της Ουκρανίας και σωρεία άλλων παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου, επισημαίνοντας ότι υπό τις τρέχουσες συνθήκες, η έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας καθίσταται αδύνατη.

Αναφερόμενος στις ανθρωπιστικές συνέπειες του πολέμου, ο Κύπριος βουλευτής υπογράμμισε την αναγκαιότητα συνέχισης της παροχής στήριξης στο δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό. Εξέφρασε, παράλληλα, ανησυχία για τους κινδύνους που προκύπτουν για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια, από την απόφαση της Ρωσίας για αναστολή της συμφωνίας για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων.

Ο κ. Χατζηγιάννη επεσήμανε ότι η κοινωνία των πολιτών στη Λευκορωσία και τη Ρωσία αντιμετωπίζει πολλές δυσχέρειες και τόνισε την ανάγκη στήριξης των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που λειτουργούν αναγκαστικά στην εξορία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο - Μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (22/5) στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας, παρά την έξοδο της Αλάμπρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top