ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστικά λόγια από φίλο του αδικοχαμένου Εύελπι: «Μην με κλαίτε! Υποσχεθείτε μου ότι θα απελευθερώσετε τη Λύση»

Συγκλονιστικά λόγια από φίλο του αδικοχαμένου Εύελπι: «Μην με κλαίτε! Υποσχεθείτε μου ότι θα απελευθερώσετε τη Λύση»

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του 20χρονου Εύελπι που «έσβησε» εν ώρα στρατιωτικής άσκησης στη Ρεντίνα

Ο Γιώργος Χατζηιωνάς, ο δευτεροετής Εύελπις άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια πορείας 7 χιλιομέτρων σε εκπαιδευτική δραστηριότητα, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια , τους φίλους του , του συναδέλφους του, όλη την Κύπρο και Ελλάδα.

Συγκίνηση προκάλεσε ένα γράμμα, μια ανάρτηση από ένα παλιό φίλο του αδικοχαμένου Γιώργου. Μια διαφορετική ανάρτηση, καθώς αναφέρει όλα αυτά που θα ήθελε να πει ο αδικοχαμένος Ευέλπις στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Δείτε την ανάρτηση:

«Μάνα, πατέρα, αδέλφια, φίλοι, συγγενείς,
δεν επρόλαβα να σας αποχαιρετίσω… το μήνυμα μου αυτό δεν σας το στέλνω εγώ, διότι εγκατέλειψα τον πρόσκαιρο κενόδοξο κόσμο… σας το στέλνει ένας παλιός φίλος μου, συγκατασκηνωτής στο Φιλάνι σε διπλανό κρεβάτι, το ψαλτούιν ο Νικόλας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει αυτά που θα σας έλεγα, αν ήμουν ακόμη εν ζωή…

Εβρίσκομαι στην αιωνιότητα, στο πραγματικό φως, την έλλαμψη του Χριστού μας.
Κοιμήθηκα μόνος σαν κάλπαζα ο γοργοπόδαρος στο δάσος… πιστός στο καθήκον μου, παρὰ δύναμιν τολμητής, παρὰ γνώμην κινδυνευτὴς καὶ ἐν τοῖς δεινοῖς ΕΥΕΛΠΙΣ!

Ο Κύριος μου και ο Θεός μου που με όλη την καρδιά και τη διάνοια μου αγάπησα αποφάσισε να με πάρει κοντά του.

Μην με κλαίτε! Κλάματα κι οδυρμοί δεν μου πρέπουν. Είμαι καλά! Αλήθεια, είμαι καλά! Αναπαύομαι νηφάλιος κοντά στον Κύριό μου, στην Παναγιά μου, γνωρίζω Αγίους, ήρωες κι αγωνιστές που ήταν τα πρότυπά μου, ακούω ψαλμωδίες αγγελικές, τέρπομαι, αγάλλομαι!

Μου λείπετε ήδη, αλλά θα ανταμώσουμε ξανά στη βασιλεία των ουρανών! Σας το υπόσχομαι!
Μέχρι τότε, υποσχεθείτε μου ότι θα με μνημονεύετε, ότι θα αγαπάτε, θα κάμνετε ελεημοσύνες.

Υποσχεθείτε μου ότι θα μου την απελευθερώσετε τη Λύση μας, την Κερύνεια, τον Απόστολο Ανδρέα, το Καρπάσι. Δεν επρόκαμα να αγωνιστώ για τούντον τόπο, όμως θα προσεύχομαι αδιάπαυστα υψηλόθεν! Υποσχεθείτε μου προπάντων ότι δεν θα χάσετε την πίστη σας, διότι οι καιροί εδυσκολέψαν και θα δυχεραίνουν έτι περισσότερο τον αγώνα σας.

Μάνα μου… πότε με κρατούσες, όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα, πότε σε προσφώνησα για πρώτη φορά, πότε εμεγάλωσα και πότε σε αποχωρίζομαι… ΒΑΣΤΑ ΓΕΡΑ, ΑΛΥΓΙΣΤΑ, ΑΚΛΟΝΗΤΑ! Είμαι δίπλα σου!

Παπά μου, μην σταματήσεις να με μνημονεύεις, όταν θα λειτουργείς στην εκκλησία, να είσαι δυνατός, ρωμαλέος στυλοβάτης να στηρίζεται πάνω σου η οικογένειά μας.

Συμφοιτητές μου στη σχολή, συνεχίστε με μένα νοερά, με ζήλο προσηλωμένοι στο στόχο σας και εγώ θα είμαι στο προσκεφάλι σας να σας σκουπίζω τους ιδρώτες, όταν κουράζεστε κι όταν λιποψυχείτε.
Πρέπει να σας αφήσω τώρα όμως… θαρσείτε! Χριστός γαρ, νενίκηκε τον κόσμον!

Θα σας περιμένω στην Ανάσταση!

Συγχωρέστε όλες τις επίγειές μου αμαρτίες.

Καλόν αγώνα, καλήν υπομονή, σας αγαπώ και σας φιλώ γλυκά και με αγάπη Χριστού,
ο Γιώργος σας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

ΓΓ του ΑΚΕΛ για Εκλογές: «Μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα»

Με έκκληση «στις χιλιάδες ψηφοφόρους της Αριστεράς, αλλά και σε κάθε προοδευτικό πολίτη που θέλει αλλαγή πορείας» να συνταχθούν με το ΑΚΕΛ, δύναμη διεκδίκησης στην Κύπρο και την Ευρώπη και «να κάνουμε τη διαφορά για να αλλάξουμε τα πράγματα» ο ΓΓ του κόμματος στην κεντρική παγκύπρια προεκλογική συγκέντρωση δήλωσε ότι για το ΑΚΕΛ η θέση της Κύπρου στην ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη. «Αλλά οφείλουμε να απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα: Ποια Ευρώπη θέλουμε;».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top