ΕΛΛΑΔΑ

«Αισθανθήκαμε ζαλάδα και έπεσαν οι μάσκες» -Συγκλονίζει η περιγραφή επιβάτη πτήσης που προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη

«Αισθανθήκαμε ζαλάδα και έπεσαν οι μάσκες» -Συγκλονίζει η περιγραφή επιβάτη πτήσης που προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη

Για τα όσα τρομακτικά έζησε στην πτήση της Aegean Α3 560 από Θεσσαλονίκη για Βαρκελώνη με 156 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος, που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νάπολη, λόγω βλάβης, περιέγραψε στο Open ένας από τους επιβάτες.

Μιλώντας στην εκπομπή Ανοιχτή Επικοινωνία, ο κ. Αλέξανδρος Καραγκούνης ανέφερε για τα πρώτα λεπτά που ξεκίνησαν τα προβλήματα: «Κατά τη διάρκεια της πτήσης αισθανθήκαμε μια ζαλάδα και τότε έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου. Αμέσως οι αεροσυνοδοί φώναζαν προσδεθείτε και φορέστε τις μάσκες, ενώ έτρεχαν πανικόβλητες με φιάλες οξυγόνου και τότε ο πιλότος άρχισε να ανακοινώνει έκτακτη προσγείωση. Το αεροπλάνο άρχισε να χάνει απότομα ύψος, να κάνει μια βουτιά, με αποτέλεσμα το κεφάλι όλων να πάει να σπάσει και τότε αντιλήφθηκα ότι πραγματικά πέφτουμε. Δεν προλάβαμε να συνειδητοποιήσουμε τι συνέβη γιατί το κεφάλι και οι αισθήσεις όλων ήταν στα χαμένα. Τότε μόλις έφτανε το αεροπλάνο μετά από πέντε λεπτά στο αεροδρόμιο της Νάπολης το ίσιωσε ξαφνικά ο πιλότος και το προσγείωσε ευτυχώς με ασφάλεια και είμαστε όλοι καλά».

Όπως σημειώνει: «Αλλά τα προβλήματα με πονοκέφαλο και πόνο στα αφτιά συνεχίζονται. Μας είχαν στο αεροδρόμιο της Νάπολης για περίπου τέσσερις ώρες, χωρίς καμία υποστήριξη. Επί μια ώρα ήμασταν στο αεροπλάνο και δεν μας κατέβασαν όταν φτάσαμε στη Νάπολη ενώ εκείνη τη στιγμή θέλαμε να βγούμε να πάρουμε αέρα, είχαμε σκάσει».

«Όπως είπε και ο πιλότος αυτό είναι κάτι που θα το θυμόμαστε και θα το λέμε στα εγγόνια μας. Γιατί όντως αυτό δεν έχει ξανασυμβεί. Αυτό πρέπει να ήταν μια βλάβη που μπορούσε να είχε ένα τραγικό αποτέλεσμα», επισημαίνει ο κ. Καραγκούνης.

Σημειώνεται πως η Aegean σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως υπήρξε ένδειξη σταδιακής αποσυμπίεσης στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top