Δήμαρχος παντρεύτηκε... αλιγάτορα - Η αλλόκοτη παράδοση στο Μεξικό - Δείτε βίντεο
04.07.2023 - 13:02
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι δήμαρχος μιας μικρής πόλης του Μεξικό ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου ... με έναν θηλυκό αλιγάτορα.
Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εθίμου, που έλκει τις ρίζες του στην προϊσπανική εποχή και ουσιαστικά αποτελεί ικεσία στη φύση για να χαρίσει στους κατοίκους της πόλης αφθονία.
Οι κάτοικοι του San Pedro Huamelula έντυσαν τον αλιγάτορα με παραδοσιακή ενδυμασία και τον περιέφεραν στους δρόμους της πόλης. Ο δήμαρχος Victor Hugo Sosa έσκυψε πολλές φορές μπροστά στη «νύφη» και τη φίλησε τρυφερά, αν και τα σαγόνια της ήταν δεμένα.
«Ζητάμε από τη φύση αρκετή βροχή, αρκετό φαγητό και ψάρια στο ποτάμι», είπε ο δήμαρχος, ενώ οι κάτοικοι ζητωκραύγαζαν.
Με αιχμές κατά του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ονούφριου Κουλλά, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κάνοντας λόγο για απαξιωτικό πολιτικό λόγο και ζητώντας απαντήσεις από την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.