Δήμαρχος παντρεύτηκε... αλιγάτορα - Η αλλόκοτη παράδοση στο Μεξικό - Δείτε βίντεο
04.07.2023 - 13:02
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι δήμαρχος μιας μικρής πόλης του Μεξικό ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου ... με έναν θηλυκό αλιγάτορα.
Ο γάμος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εθίμου, που έλκει τις ρίζες του στην προϊσπανική εποχή και ουσιαστικά αποτελεί ικεσία στη φύση για να χαρίσει στους κατοίκους της πόλης αφθονία.
Οι κάτοικοι του San Pedro Huamelula έντυσαν τον αλιγάτορα με παραδοσιακή ενδυμασία και τον περιέφεραν στους δρόμους της πόλης. Ο δήμαρχος Victor Hugo Sosa έσκυψε πολλές φορές μπροστά στη «νύφη» και τη φίλησε τρυφερά, αν και τα σαγόνια της ήταν δεμένα.
«Ζητάμε από τη φύση αρκετή βροχή, αρκετό φαγητό και ψάρια στο ποτάμι», είπε ο δήμαρχος, ενώ οι κάτοικοι ζητωκραύγαζαν.
Η απόφαση της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, να μεταθέσει τις επαφές της στις Βρυξέλλες, για τις 13 Ιουλίου, δεν αποτελεί απλώς μια τεχνική αλλαγή προγράμματος. Αντιθέτως, αποτυπώνει μια διπλωματική επιλογή αναμονής, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο που θα διαμορφωθεί στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα, στις 7 και 8 Ιουλίου.