ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερντογάν: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα F16 εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας»

Ερντογάν: «Δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα F16 εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας»

Δεν τίθεται θέμα η Τουρκία να χρησιμοποιήσει τα F16 εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο Ερντογάν είπε ότι «σχετικά με το θέμα των F16 εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, είχαμε σήμερα συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Εμείς δεν έχουμε έγνοια να κάνουμε εχθρούς».

«Στόχος του Ερντογάν δεν είναι να αυξήσει τους εχθρούς, αλλά να αυξήσει τους φίλους. Αυτός είναι ο στόχος μας, και αυτό το κάναμε πάντα μέχρι σήμερα, και στη σημερινή συνάντηση συζητήσαμε για το πώς θα εδραιωθεί περαιτέρω αυτή η φιλία, πώς θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αυτή η φιλία. Και η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση στην οποία τέθηκαν οι βάσεις πάλι», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Ο  Ερντογάν είπε ότι τα F16 δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και ότι «δεν μπορεί ποτέ να υπάρξει κάτι τέτοιο όπως η χρήση των F-16 προς αυτή την κατεύθυνση, όπως δεν έχει ξαναγίνει μέχρι σήμερα».

Μαλιστα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε πως έχει περισσότερες ελπίδες από ποτέ ότι θα πάρει τα F16 η Τουρκία. Όπως ανέφερε, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, του είπε κατά τη σημερινή τους συνάντηση πως θα κάνει ό,τι μπορεί γι αυτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top