ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μάνδρα: Επιχειρούν 22 αεροσκάφη και ελικόπτερα - «Σαν φωτοβολίδες πετάγονται οι κουκουνάρες»

Φωτιά στη Μάνδρα: Επιχειρούν 22 αεροσκάφη και ελικόπτερα - «Σαν φωτοβολίδες πετάγονται οι κουκουνάρες»

Mάχη με τις αναζωπυρώσεις σε πολλαπλά μέτωπα και διάσπαρτες εστίες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη δυτική Αττική.

Όπως τόνισε μάλιστα στο protothema.gr στέλεχος της Πυροσβεστικής «σαν φωτοβολίδες πετάγονται οι κουκουνάρες προς όλες τις κατευθύνσεις» με αποτέλεσμα να υπάρχει επέκταση της φωτιάς. Σε λιγότερο από μία ώρα, για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μάνδρα έχουν σταλεί 22 εναέρια μέσα και όπως υπόγραμμισε ο ίδιος «στείλαμε ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε» θέλοντας να δείξει το μέγεθος της κινητοποίησης.

Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί από τη Βλυχάδα μέχρι το Κανδήλι Μάνδρας.

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια. Η φωτιά, δε, μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

Στις 16:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Δυτικής Αττικής προς Οινόη και στις 17:40 εκδόθηκε νέο μήνυμα εκκένωσης από Οινόη προς Ερυθρές.

«Για την ασφάλειά σας αποχωρήστε»

Λίγο πριν τις 18:30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για την περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακάς.

Μάλιστα, την ώρα που ο ρεπόρτερ του Πρώτου Θέματος, Φρίξος Δρακοντίδης βρισκόταν στην περιοχή, ακούστηκε η έκκληση των Αρχών προς τους κατοίκους να αποχωρήσουν από το σημείο: «Για την ασφάλειά σας αποχωρήστε».

Δείτε το βίντεο:

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων και των 4 αεροσκαφών που διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία.

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με περιφέρειες δήμους καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών που δεν έχουν ελεγχθεί. Οι συνθήκες πλέον γίνονται ακραίες και δημιουργούν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς» τόνισε κατά την ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Κάτοικοι της Μάνδρας βλέπουν κόπους ετών να χάνονται καθώς σπίτια και οχήματα στη Δυτική Αττική έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Στην περιοχή Πουρνάρι - Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό canadair CL-415, που συνοδεύει 2 Ιταλικά και 2 Γαλλικά CL-415. Επιπλέον απογειώθηκε ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από Θεσσαλονίκη. Επίσης απογειώθηκαν και προσεγγίζουν 3 Τρακτορες από Αγχίαλο.

«Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει και από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή η θερμική έξαρση αναμένεται να γίνει αισθητή στη χώρα μας. Συνεπώς πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία, ενώ παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τονίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top