Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Μαθηκολώνη - «Στάχτη» 3 εκτάρια δέντρων και γης

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Μαθηκολώνη - «Στάχτη» 3 εκτάρια δέντρων και γης

Τρία εκτάρια γης έκαψε η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της κοινότητας Μαθηκολώνης, της επαρχίας Λεμεσού.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 7:11 και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 9:00, αφού έκαψε 3 εκτάρια από χαρουπιές, ελιές, άγρια βλάστηση και αποκαλάμες.

Όπως εξάλλου αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, προστατεύτηκαν τέσσερις τουλάχιστον ξύλινες μεμονωμένες κατοικίες στα όρια της κοινότητας Μαθηκολώνης.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν μέλη του Τμήματος Δασών με επτά πυροσβεστικά όχημα, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με δυο πυροσβεστικά οχήματα, του Ταμείου Θήρας, με δυο μικρά πυροσβεστικά, της Πολιτικής Άμυνας με πέντε μικρά πυροσβεστικά, του Κοινοτικού Συμβουλίου Αψιούς με ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα, του κοινοτικού συμβουλίου Μαθηκολώνης με επίσης ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα, ένας ιδιωτικός εκσκαφέας και εθελοντές. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν τέσσερα πτητικά μέσα.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπύρωση, ενώ τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στα χέρια της Κυβέρνησης η έκθεση της ATF για την πυρκαγιά – Θα δημοσιοποιηθεί μετά την επεξεργασία

Στα χέρια της Κυβέρνησης η έκθεση της ATF για την πυρκαγιά – Θα δημοσιοποιηθεί μετά την επεξεργασία

Την έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αλκοόλ, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών (ATF) του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών παρέλαβε η Κυβέρνηση, σε σχέση με τα γεγονότα της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς στην Ορεινή Λεμεσό.

BEST OF TOTHEMAONLINE