ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Γιαλια - Έκαψε δύο εκτάρια με καλλιέργειες

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στην Γιαλια - Έκαψε δύο εκτάρια με καλλιέργειες

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε την Τρίτη η δασική πυρκαγιά στην κοινότητα της Γιαλιάς, αφού έκαψε 2 εκτάρια με καλλιέργειες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 10:04, στην Κοινότητα Γιαλιάς τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 11:15.  

Η πυρκαγιά έκαψε 2 εκτάρια με ιδιωτικές γεωργικές καλλιέργειες αποτελούμενη από θερμοκήπια και φρουτόδεντρα.

Όπως αναφέρεται στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 40 άτομα του Τμήματος Δασών με 6 πυροσβεστικά όχημα, 9 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 3 πυροσβεστικά, 3 άτομα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας με 1 μικρό πυροσβεστικό, 2 άτομα της Πολιτικής Άμυνας με 1 ένα όχημα, 1 κυβερνητικό βυτιοφόρο, 1 ιδιωτικό βυτιοφόρο και 2 καδενοφόρα τράκτορ.

Την προσπάθεια κατάσβεσης συνέδραμαν 4 πτητικά μέσα.

Τα αίτια της πρόκλησης της θα διερευνηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σε σχέση με την πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Πάφου, που τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 07:00 το πρωί της Τρίτης, ανακοίνωση του Τμήματος Δασών σημειώνει πως η φωτιά εκτιμάται ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα εναέριων καλωδίων της ΑΗΚ.

Όπως αναφέρεται από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 10 εκταρίων του Κρατικού Δάσους Πάφου, καλυμμένη με δασική βλάστηση.  

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 220 άτομα του Τμήματος Δασών με 41 πυροσβεστικά οχήματα, 13 προωθητές γαιών και 5 βυτιοφόρα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης πυροσβεστικά οχήματα της Ιεράς Μονής Κύκκου, εθελοντές και μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Μέλη της Πολιτικής Άμυνας στελέχωσαν Δασικούς Σταθμούς. Κινητοποιήθηκαν επίσης 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 2 οχήματα της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας και μέλη της Αστυνομίας.

Την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμαν 3 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και 2 μισθωμένα ελικόπτερα.

Στην περιοχή συνεχίζουν να παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για επιτήρηση της πυρκαγιάς και για αντιμετώπιση πιθανών αναζωπυρώσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top