Κορωνοϊος: Τέσσερα στελέχη παραλλαγής Eris στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα

Κορωνοϊος: Τέσσερα στελέχη παραλλαγής Eris στην Κύπρο την περασμένη εβδομάδα

Την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκαν στην Κύπρο τέσσερα στελέχη της υποπαραλλαγής Eris του κορωνοϊού, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας, Δρ Ελισάβετ Κωνσταντίνου, προσθέτοντας πως δεν έχει παρατηρηθεί έως τώρα κάποια αλλαγή στην κλινική εικόνα των εν λόγω περιστατικών σε σχέση με άλλα στελέχη της παραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με τη Δρ. Κωσταντίνου, το νέο στέλεχος του κορωνοϊού έχει ήδη εντοπιστεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών περιστατικών καταγράφεται στην Κίνα, χωρίς να έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κάποια σημαντική αλλαγή ως προς την κλινική εικόνα των περιστατικών (νοσηλεία σε ΜΕΘ και θάνατοι).

Προσέθεσε πως ο ΠΟΥ έχει χαρακτηρίσει το στέλεχος ως παραλλαγή «ειδικού ενδιαφέροντος», κάτι που συνεπάγεται, όπως είπε, την αλληλούχηση των κρουσμάτων, τη μελέτη της συμπεριφοράς του στελέχους και τη στενή παρακολούθηση της κλινικής εικόνας των περιστατικών, αλλά και του κατά πόσο το στέλεχος εκφεύγει της ανοσίας.

Η Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών είπε επίσης πως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα εν λόγω περιστατικά θα είναι κατά πάσα πιθανότητα διαθέσιμες την επόμενη εβδομάδα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE