«Ραντεβού» στα... τυφλά η νυχτερινή προσνήωση ενός Rafale σε αεροπλανοφόρο - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

«Ραντεβού» στα... τυφλά η νυχτερινή προσνήωση ενός Rafale σε αεροπλανοφόρο - Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

H προσνήωση ενός μαχητικού σε αεροπλανοφόρο, όπως την έχουμε δει σε βίντεο ή ταινίες του Χόλιγουντ, μοιάζει για τους... κοινούς θνητούς με «άθλο» που πραγματοποιούν καθημερινά άριστα εκπαιδευμένοι πιλότοι.

Ο σεβασμός στο έργο των χειριστών μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, όταν αυτός ο «άθλος» πρέπει να επιτευχθεί υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες, όπως στο βαθύ σκοτάδι της νύχτας.

Για του λόγου το αληθές, η Γαλλική Ναυτική Αεροπορία ανέβασε ένα βίντεο με το πώς φαίνεται από το κόκπιτ ενός Rafale η νυχτερινή προσνήωση σε αεροπλανοφόρο. Όπως γίνεται φανερό, η διαδικασία γίνεται ως επί το πλείστον στα... τυφλά, με «όπλα» του χειριστή τα όργανα και την εμπειρία του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, τα φώτα του διαδρόμου δεν είναι ορατά παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν οι τροχοί του Rafale αγγίξουν το κατάστρωμα. Εντυπωσιακή είναι και η επιβράδυνση του αεροσκάφους μόλις πιαστεί το ειδικό άγκιστρο στο συρματόσχοινο του αεροπλανοφόρου.

Δείτε το βίντεο (Σημ.: το ύψος του μαχητικού δεξιά, μέσα στον κύκλο· απέναντι αριστερά, η ταχύτητά του):

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE