ΔΙΕΘΝΗ

Παραιτήθηκε ο Τίμερμανς από την Κομισιόν και οδεύει για υποψήφιος πρωθυπουργός

Παραιτήθηκε ο Τίμερμανς από την Κομισιόν και οδεύει για υποψήφιος πρωθυπουργός

Την παραίτηση του από την Κομισιόν υπέβαλε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος είχε την εποπτεία των ζητημάτων που αφορούν την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ώστε να συμμετάσχει ως υποψήφιος για τη θέση του πρωθυπουργού στις προσεχείς εκλογές στις Κάτω Χώρες, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης η Κομισιόν.

Τις αρμοδιότητες του κ. Τίμερμανς για τα θέματα κλιματικής αλλαγής αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Μαρός Σεφκοβιτς, ανακοίνωσε η Κομισιόν. Η Πρόεδρος της Επιτροπής ευχαρίστησε τον κ. Τίμερμανς για την προσφορά του.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν έχει ζητήσει με επίσημη επιστολή της από τον Ολλανδό πρωθυπουργό να ορίσει υποψήφιο για τη θέση του Ολλανδού Επιτρόπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Πρόεδρος Φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την Ισπανική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για τις διευθετήσεις που έγιναν μετά την παραίτηση Τίμερμανς, στο πλαίσιο της προσπάθειας οι εν εξελίξει διαδικασίες να συνεχιστούν χωρίς προβλήματα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top