ΔΙΕΘΝΗ

Κακοποίησε σεξουαλικά μαθήτριες για να τις προετοιμάσει ως συζύγους - Στη φυλακή πρώην διευθύντρια σχολείου στην Αυστραλία

Κακοποίησε σεξουαλικά μαθήτριες για να τις προετοιμάσει ως συζύγους - Στη φυλακή πρώην διευθύντρια σχολείου στην Αυστραλία

Σε 15 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε σήμερα μια πρώην διευθύντρια σχολείου για σεξουαλική κακοποίηση δύο μαθητριών της.

Πρόκειται για την Μάλκα Λάιφερ, η οποία κρίθηκε ένοχη για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον των Ντάνι Έρλιχ και Έλι Σάπερ. Ανακοινώνοντας την ποινή, ο δικαστής της Μελβούρνης Μαρκ Γκαμπλ την κατήγγειλε επειδή έκανε κατάχρηση της θέσης της μέσα στην υπερορθόδοξη κοινότητα της πόλης και είπε ότι το «ειδεχθές έγκλημά» της τραυμάτισε τις μαθήτριες για όλη τους την ζωή.

Σώμα ενόρκων απάλλαξε τη Μάλκα Λάιφερ από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης μιας τρίτης πρώην μαθήτριάς της, της Νικόλ Μάγερ. Οι δύο πρώην μαθήτριες που δικαιώθηκαν, χαιρέτισαν τη σημερινή απόφαση ως αναγνώριση του τι υπέστησαν και ως επιβεβαίωση της απόφασης «να σπάσει το τείχος της σιωπής» που επικρατεί στην υπερορθόδοξη κοινότητα.

«Βρισκόμαστε εδώ σήμερα επειδή δεν καταθέσαμε τα όπλα. Αυτός ο αγώνας δεν ήταν ποτέ μόνο για εμάς. Δείχνουμε ότι οι φωνές των θυμάτων δεν θα φιμωθούν ποτέ, όποια εμπόδια και αν τους παρουσιαστούν», είπε η Ντάνι Έλριχ έξω από τα δικαστήρια. Και συμπλήρωσε πως «σε όλες τις άλλες επιζήσασες αυτού του εφιάλτη λέμε, ποτέ δεν θα είστε μόνες, είμαστε όλες μαζί σας».

Σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών: «Αυτό είναι το καλό για σένα»
Φορώντας την μπλε στολή των φυλακισμένων η Μάλκα Λάιφερ παρακολουθούσε απαθής την διαδικασία μέσω βιντεοσύνδεσης από μια γειτονική φυλακή υψίστης ασφαλείας. Ο δικαστής Γκαμπλ είπε ότι η Μάλκα Λάιφερ «διέπραξε ένα σοβαρό σεξουαλικό αδίκημα» και επέδειξε «αναλγησία και αδιαφορία» απέναντι στα δεινά των μαθητριών.

Να σημειωθεί πως η Μάλκα Λάιφερ δεν δικαιούται να αποφυλακιστεί υπό όρους για τα επόμενα 11 χρόνια. Τα αδικήματά της διαπράχτηκαν από το 2004 ως το 2007 όταν ήταν υπεύθυνη της Ισραηλινής Σχολής Αντάς στη Μελβούρνη και οι δύο γυναίκες ήταν έφηβες. Το σχολείο αυτό ανήκει σε μια απομονωμένη εβραϊκή σέκτα στα περίχωρα της πόλης.

«Ήταν μια ζωή στην οποία οι εβραϊκοί νόμοι και τα έθιμα ήταν πολύ αυστηρά και τηρούνταν πιστά», είπε ο Γκαμπλ και εξήγησε ότι αυτό το αυστηρό περιβάλλον σε συνδυασμό με την υψηλή θέση που κατείχε η Μάλκα Λάιφερ στην κοινότητα των Αντάς καθιστούσε υπερβολικά δύσκολο για τα κορίτσια να την καταγγείλουν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Λάιφερ επιτέθηκε σε ένα από τα κορίτσια το 2006 αφού το κάλεσε στο σπίτι να «κοιμηθεί για μαθήματα kallah», ένα είδος μαθήματος εθιμοτυπίας πριν από τον γάμο που περιλαμβάνει σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Σε άλλες περιπτώσεις, η Λάιφερ είπε στις μαθήτριες ότι τις ετοίμαζε για συζύγους, είπαν οι εισαγγελείς στο δικαστήριο νωρίτερα φέτος. «Αυτό θα σας βοηθήσει για τη νύχτα του γάμου σας», είπε η ίδια έπειτα από μια σεξουαλική επίθεση. «Αυτό είναι το καλό για σένα», φέρεται να είπε σε μια άλλη επίθεση.

Η Μάλκα Λάιφερ είναι μητέρα οκτώ παιδιών. Μόλις ξεκίνησαν να κυκλοφορούν φήμες για τις πράξεις της το 2008, η ίδια κατέφυγε στο Ισραήλ, καθώς φέρει διπλή υπηκοότητα, ισραηλινή και αυστραλιανή. Εγκαταστάθηκε στον υπερορθόδοξο οικισμό Emmanuel στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η αυστραλιανή αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εναντίον της το 2012 και ζήτησε την έκδοσή της από το Ισραήλ δύο χρόνια αργότερα, πυροδοτώντας μια μακρά δικαστική μάχη με περισσότερες από 70 ακροαματικές διαδικασίες. Τελικά εκδόθηκε στην Αυστραλία το 2021 και νωρίτερα μέσα στον χρόνο κρίθηκε ένοχη για 18 κατηγορίες.

-Εάν είστε επιζώσα βιασμού, σεξουαλικής παρενόχλησης ή trafficking ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]

Πηγή: lifo.gr/Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top