ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: Ζητά μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας - Απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΓΓ ΑΚΕΛ: Ζητά μέτρα για αντιμετώπιση της ακρίβειας - Απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, απέστειλε σήμερα (25/8) επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, με θέμα το πρόβλημα της ακρίβειας και την ανάγκη λήψης μέτρων από την κυβέρνηση για αντιμετώπιση της.

Αυτούσια η επιστολή του ΓΓ του ΑΚΕΛ:

Όταν η κυβέρνησή σας προχώρησε στον τερματισμό των μέτρων στήριξης για αντιμετώπιση της ακρίβειας, και ειδικά των μέτρων για τα καύσιμα κίνησης και τον ηλεκτρισμό, αυτό έγινε με βασικό επιχείρημα ότι προβλεπόταν μείωση στις τιμές τους.

Η εκτίμηση της κυβέρνησης όχι μόνο δεν έχει επιβεβαιωθεί αλλά, αντίθετα, η τιμή στα καύσιμα έχει αυξηθεί ενώ αναμένεται μεγάλη αύξηση και στην τιμή του ηλεκτρισμού. Επιπρόσθετα, η αύξηση των δανειστικών επιτοκίων προκαλεί επιπρόσθετη πίεση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις με ορατό το ενδεχόμενο της αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η μείωση της κατανάλωσης, η οποία έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, δεν είναι άσχετη με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών εξαιτίας της ακρίβειας. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη της οικονομίας συμπιέζεται εξαιτίας του «πανάκριβου ρεύματος», όπως πολύ πρόσφατα έχει δηλώσει ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Οι εξελίξεις έχουν αποδείξει ότι ο τερματισμός των μέτρων στήριξης ήταν πρόωρος και λανθασμένος. Η συνέχιση και η εκτράχυνση της όλης κατάστασης με την ακρίβεια σε βασικά αγαθά, ενισχύει την αδήριτη ανάγκη για λήψη μέτρων στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας, με έμφαση στα μικρομεσαία νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες.

Ως ΑΚΕΛ είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί σας τις προτάσεις που εδώ και καιρό έχουμε καταθέσει για τα μέτρα στήριξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top