ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λετυμπιώτης: «Θα λάβει εντός της ημέρας την έκθεση για τα επεισόδια ο ΠτΔ»  

Λετυμπιώτης: «Θα λάβει εντός της ημέρας την έκθεση για τα επεισόδια ο ΠτΔ»   

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ στη Νέα Υόρκη έχει οριστικοποιηθεί και η ημερομηνία που θα διεξαχθεί η συνάντηση θα δοθεί στη δημοσιότητα το επόμενο διάστημα, όπως και για τις υπόλοιπες επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λετυμπιώτης ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει την έκθεση γεγονότων για τα επεισόδια στη Λεμεσό, είπε ότι ο Πρόεδρος την έχει ζητήσει και πως αναμένεται να του δοθεί εντός της ημέρας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με τις επαφές του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ των ΗΕ για την Πύλα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «δεν έχουμε κάτι νεότερο, βρισκόμαστε σε επαφή. Οι θέσεις μας είναι γνωστές, σύμφωνα και με την ομόφωνη Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, δεν πρόκειται να αποδεχθούμε οτιδήποτε θέτει σε αμφισβήτηση ή διαφοροποιεί το καθεστώς της νεκρής ζώνης».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με το θέμα διεξαγωγής κοινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη με τον ΓΓ των ΗΕ, στη Νέα Υόρκη, ο Εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο, προσθέτοντας ότι «έχει οριστεί συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ των ΗΕ. Η ημερομηνία της συνάντησης θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Βρισκόμαστε σε επαφή.

Αυτό που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επανειλημμένως πει είναι ότι μια τέτοια κοινή συνάντηση θα είναι χρήσιμη ως προς την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων».

Σε άλλη ερώτηση ο Εκπρόσωπος είπε ότι στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών και μόλις οριστικοποιηθούν και οι συναντήσεις και οι ημερομηνίες θα δοθεί στη δημοσιότητα.

Κληθείς να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας χθες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος ενημερώθηκε εκτενώς από τον Έλληνα ομόλογο του, και το Κυπριακό ήταν μέρος της συζήτησης. Πρόσθεσε ότι «συζητήθηκαν οι προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και ως σημείο αναφοράς τίθεται η Νέα Υόρκη. Επίσης, συζητήθηκαν και τα τελευταία επεισόδια στην Πύλα».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top