Το Χάρβαρντ αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνεις χαρούμενος εργαζόμενος

Το Χάρβαρντ αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνεις χαρούμενος εργαζόμενος

Αν το μυαλό σου πάει στην προαγωγή, καλύτερα να το ξανασκεφτείς, σύμφωνα με το Χάρβαρντ

Αν είσαι εργοδότης, δεν υπάρχει ίσως καλύτερο πράγμα από το να ξέρεις ότι οι εργαζόμενοι σου είναι χαρούμενοι. Δεν είναι πάντα εύκολο να πετύχει αλλά όταν συμβαίνει, τα άτομα τείνουν να γίνονται πιο παραγωγικά και δημιουργικά.

Το μυστικό για να εργάζεσαι και να είσαι χαρούμενος δεν κρύβεται ούτε στο ομαδικό πνεύμα, ούτε στις προαγωγές σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον Αμερικανό συγγραφέα και καθηγητή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Άρθουρ Μπρουκς. Ασφαλώς, υπάρχουν μεμονωμένα στοιχεία που μπορούν να καλλιεργήσουν ένα ευχάριστο εργασιακό κλίμα αλλά το μυστικό κρύβεται αλλού.

Σε συνέντευξή του στο HBR, ο καθηγητής του Χάρβαρντ καταλήγει πως ένας εργαζόμενος δουλεύει με χαρά όταν δέχεται επιβράβευση και αναγνώριση για τα επιτεύγματά του. Όπως τονίζει, ο υψηλός μισθός δεν σημαίνει ότι συνδέεται απαραίτητα με περισσότερη ικανοποίηση.

Η ηθική ανταμοιβή είναι το κλειδί γιατί ο εργαζόμενος με αυτόν τον τρόπο νιώθει ότι «πληρώνεται» η επιτυχία και η προσπάθειά του. Όπως εξηγεί ο Μπρουκς, «η εργασιακή ευτυχία γενικά είναι να ξέρεις ότι η δουλειά σου έχει αξία και κάποιος την παρατηρεί».

Όταν ο εργοδότης επιβραβεύει τη δουλειά σου, ανεβαίνει η αυτοεκτίμησή σου και συνεπώς η παραγωγικότητά σου γι' αυτό καλό είναι τώρα που ξέρεις το μυστικό, να τσεκάρεις αν το περιβάλλον στο οποίο δουλεύεις, ικανοποιεί αυτό που χρειάζεσαι για να δουλεύεις κάθε μέρα με χαρά.

Αν η θέση στην οποία βρίσκεσαι σήμερα, δεν σε ικανοποιεί ηθικά, δεν χρειάζεται να παραμείνεις εκεί μέχρι να συνταξιοδοτηθείς. Οι τάσεις αλλάζουν και πλέον οι νέοι υποψήφιοι εργαζόμενοι, επιθυμούν να αποκτούν εμπειρίες, γνώσεις, αλλά και να αλλάζουν περιβάλλον όταν νιώθουν πως πια δεν έχουν να αποκτήσουν κάτι παραπάνω από μια θέση.

Το να αφήσεις μια δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση, ωστόσο οφείλεις να έχεις το μυαλό και τα μάτια σου ανοιχτά, προκειμένου να δοκιμάσεις κάτι νέο και ενδεχομένως πολύ καλύτερο. Οι θέσεις εργασίας πλέον αλλάζουν κάθε 4 περίπου χρόνια, και οι εργαζόμενοι μετακινούνται από την μια επιχείρηση στην άλλη, προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερες δεξιότητες, καλύτερες προοπτικές και κυρίως καλύτερη ψυχολογία.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

ΠτΔ μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - «Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι θέμα προς συζήτηση»

«Οτιδήποτε ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου δεν είναι καν θέμα προς συζήτηση, και χαίρομαι, γιατί αυτή είναι και η θέση της διεθνούς κοινότητας», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενόψει της διευρυμένης Συνόδου που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου 2025, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE