ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με τη Δόξα Κωμοδρόμου - Αποχωρεί ή παύεται από τα καθηκόντά της - Στο χέρι του Προέδρου η απόφαση

Θρίλερ με τη Δόξα Κωμοδρόμου - Αποχωρεί ή παύεται από τα καθηκόντά της - Στο χέρι του Προέδρου η απόφαση

Αβέβαιο προμηνύεται το μέλλον της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Δόξας Κωμοδρόμου, μετά τον σάλο που ξέσπασε αναφορικά με την πληρωμή υπερωριών προς την ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, από το εξωτερικό, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις γύρω από το όλο θέμα, με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο να είναι ουσιαστικά με το ένα πόδι εκτός Κυβέρνησης.

Για την ώρα, πάντως, δεν έχει ξεκαθαριστεί πως θα γίνει η ενδεχόμενη έξοδος της κ. Κωμοδρόμου από το κυβερνητικό σχήμα. Δηλαδή, κατά πόσον η έξοδος θα είναι ομαλή δια της παραιτήσεώς της από τα καθήκοντά της ή «δύσκολη» με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρεί ουσιαστικά σε παύση της, ζητώντας την ίδια ώρα από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας την ανάκληση της απόσπασής της από το Προεδρικό Μέγαρο.

Αυτό, όπως πληροφορούμαστε, είναι κάτι που αναμένεται να ξεκαθαριστεί πλήρως μετά την συνάντηση που αναμένεται να έχουν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η Δόξα Κωμοδρόμου, πιθανότατα, την ερχόμενη Δευτέρα (25/9).

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, παρότι η κ. Κωμοδρόμου ανέλαβε αρχικά επίσημα τα καθήκοντα της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου μέσω Πράξης Διορισμού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εντούτοις, μετά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί, λόγω του γεγονότος ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, ο εν λόγω διορισμός ανακλήθηκε.

Μετά την ανάκληση του διορισμός της, με απόφαση της ΕΔΥ η κ. Κωμοδρόμου αποσπάστηκε, μέσω των διαδικασιών που προβλέπει οι νομοθεσίες για το Δημόσιο, στο Προεδρικό Μέγαρο για εκτέλεση ειδικών καθηκόντων και δη αυτών της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, χωρίς, όμως, να δικαιούται οτιδήποτε πέραν του μισθού που λάμβανε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Σε σχέση, πάντως, με το όλο θέμα και για το οποίο καταγράφηκαν σωρεία αντιδράσεων τις τελευταίες μέρες, υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα έντυπα υπερωριών που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο, η κ. Κωμοδρόμου φαίνεται να αιτήθηκε, κατόπιν συστάσεως από την ίδια την Προεδρία, όπως πληροφορούμαστε, υπερωρίες για παραστεί, μεταξύ άλλων, σε κηδείες, μνημόσυνα και εκδηλώσεις, καθώς και για τη συγγραφή ομιλιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top