Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Ξενοφώντα Καλλή - «Ένας ακούραστος αγωνιστής» δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Ξενοφώντα Καλλή - «Ένας ακούραστος αγωνιστής» δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τον θάνατο του φίλου, όπως σημειώνει, Ξενοφώντα Καλλή.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος σε γραπτή του δήλωση «πληροφορήθηκα με μεγάλη θλίψη τον θάνατο του φίλου Ξενοφώντα Καλλή, του ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του όσο κανείς άλλος στον αγώνα για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας και για την ανεύρεση και εκταφή των λειψάνων των νεκρών της κυπριακής τραγωδίας, ώστε να δοθούν στους συγγενείς τους για κανονική ταφή, σύμφωνα με τις παραδόσεις μας.

Γνώριζα προσωπικά και συνεργάστηκα με τον αποθανόντα, και ήταν ένας ακούραστος αγωνιστής στον αγώνα του κράτους και της κοινωνίας για τους αγνοούμενους και τους πεσόντες μας, με ασύγκριτη ακεραιότητα, υψηλότατο ήθος και μοναδικό ανθρωπισμό.

Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τον εκλιπόντα, η Κυβέρνηση αποφάσισε όπως η κηδεία του τελεστεί δημοσία δαπάνη.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Δεν είναι τυχαίες» – Δύο πυρκαγιές κοντά στο Όμοδος μέσα σε δύο βδομάδες - Το κοινό που εντοπίζουν οι Αρχές

«Δεν είναι τυχαίες» – Δύο πυρκαγιές κοντά στο Όμοδος μέσα σε δύο βδομάδες - Το κοινό που εντοπίζουν οι Αρχές

Μόλις δύο εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά που σάρωσε την ορεινή περιοχή της Λεμεσού, νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής στην κοινότητα του Ομόδους, βάζοντας ξανά σε συναγερμό τις πυροσβεστικές δυνάμεις.