Νόμπελ Ιατρικής στους ερευνητές πίσω από τα εμβόλια mRNA για τον COVID

Νόμπελ Ιατρικής στους ερευνητές πίσω από τα εμβόλια mRNA για τον COVID

Η Καταλίν Κάρικο και ο Ντρου Γουάισμαν θα λάβουν το σπουδαίο βραβείο.

Στην Ουγγαρέζα Καταλίν Κάρικο και τον Αμερικανό Ντρου Γουάισμαν απονέμεται το εφετινό βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, για ανακαλύψεις που συνέβαλαν δραστικά στην ανάπτυξη των εμβολίων mRNA κατά του κορονοϊού COVID-19. 

Σύμφωνα με την Ακαδημία, οι δύο ερευνητές ανακάλυψαν ότι η τεχνολογία base modification στο mRNA μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσει την ενεργοποίηση φλεγμονωδών αντιδράσεων και να αυξήσει την παραγωγή πρωτεΐνης όταν το mRNA χορηγείται στα κύτταρα.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προς τις Βουλευτικές Εκλογές 2026: Επανεκκίνηση στο κέντρο και οι ζυμώσεις για ένα νέο πολιτικό χάρτη

Προς τις Βουλευτικές Εκλογές 2026: Επανεκκίνηση στο κέντρο και οι ζυμώσεις για ένα νέο πολιτικό χάρτη

Καθώς οδεύουμε προς τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026, ο πολιτικός χάρτης φαίνεται να αποκτά νέα χαρακτηριστικά, με έντονες ζυμώσεις στο κέντρο και στην κεντροδεξιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE