Επίθεση κατά Χούθι: Με ασφάλεια στο Ακρωτήρι μετά από τις επιθέσεις τα Typhoon, λέει ο Υφ. Αμυνας ΗΒ

Επίθεση κατά Χούθι: Με ασφάλεια στο Ακρωτήρι μετά από τις επιθέσεις τα Typhoon, λέει ο Υφ. Αμυνας ΗΒ

Στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης ώρα Κύπρου, απογειώθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου τα βρετανικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση κατά στόχων των Χούθι στην Υεμένη, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Χίπι.

Μιλώντας στο Sky News είπε πως τα τέσσερα μαχητικά τύπου Typhoon συνοδεύονταν εν τέλει από δύο αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμων τύπου Voyager.

Όλα τα αεροσκάφη επέστρεψαν «με ασφάλεια» στη βρετανική βάση στην Κύπρο στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χίπι η μέχρι τώρα αξιολόγηση δείχνει πως και οι δύο στόχοι τους οποίους έπληξαν τα βρετανικά αεροσκάφη χτυπήθηκαν «επιτυχώς», όπως και οι υπόλοιποι από τους συνολικά οι 14 στόχους κατά των οποίων επιτέθηκαν οι αμερικανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, τα Typhoon έπληξαν κτίρια στην περιοχή Μπάνι στη ΒΔ Υεμένη από όπου οι Χούθι απογείωναν drone για αναγνωριστικές πτήσεις και για επιθέσεις, καθώς και στρατιωτικό αεροδρόμιο στην πόλη Αμπς, από όπου εκτοξεύονταν πύραυλοι κρουζ και drone προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Το νέο δίδυμο της Δεξιάς; Οι γέφυρες Χριστοδουλίδη-Αννίτας και το βλέμμα στο 2028

Μπορεί στο 16ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα να μην βρέθηκαν ποτέ μαζί στο ίδιο βήμα, όμως όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις πολιτικές κινήσεις σε Λευκωσία και Πινδάρου, δύσκολα αγνοούν το πολιτικό υπονοούμενο πίσω από τις τοποθετήσεις του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη και της προέδρου του ΔΗΣΥ, Αννίτας Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE