ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερσίν Τατάρ: Πόλος έλξης στην Αν. Μεσόγειο το ψευδοκράτος

Ερσίν Τατάρ: Πόλος έλξης στην Αν. Μεσόγειο το ψευδοκράτος

Το ψευδοκράτος αποτελεί πόλο έλξης στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω της ειρήνης, της ηρεμίας και της εμπιστοσύνης που επικρατεί, υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, μιλώντας στη γενική συνέλευση της ένωσης κατασκευαστών κουφωμάτων αλουμινίου στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γκιουνές», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφερόμενος στις συναντήσεις με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, María Ángela Holguín Cuéllar, ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι «είναι έτοιμος να ξεκινήσει επίσημες και νέες διαπραγματεύσεις με την αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος».

«Θα ασκήσουμε το δικαίωμά μας στην κυριαρχία και στην αυτοδιάθεση που απορρέει από τις διεθνείς συμφωνίες», είπε ο κ. Τατάρ, προσθέτοντας ότι θέλουν μια συμφωνία που θα βασίζεται στη συνεργασία "δυο κρατών" στην οποία θα προστατεύονται τα "εθνικά συμφέροντα" και ότι ακολουθούν αυτή την πολιτική με την υποστήριξη της Τουρκίας.

Εξάλλου, σε χθεσινό της δημοσίευμα η «Κίμπρις» ανέφερε πως σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία του πανεπιστημίου Gezi της Τουρκίας, ο Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι η φόρμουλα λύσης «δύο κρατών» άρχισε πλέον να βρίσκει τη θέση της στην παγκόσμια πολιτική και ότι «συνεχίζει εδώ και 60 χρόνια η ύπαρξη του τουρκοκυπριακού 'λαού' σε χωριστό 'κράτος'».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top