ΔΙΕΘΝΗ

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, λένε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο, λένε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Ο βασιλιάς Κάρολος έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, αλλά ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας στην οποία υπεβλήθη για να αντιμετωπίσει μια υπερπλασία του προστάτη, την περασμένη εβδομάδα.

Ο τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση ο βασιλιάς Κάρολος ξεκίνησε πρόγραμμα τακτικών θεραπειών. «Διατηρεί την αισιοδοξία του για την έκβαση της θεραπείας και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν» αναφέρουν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Αν και θα αναστείλει τις δημόσιες εμφανίσεις του, ο βασιλιάς, θα συνεχίσει να ασκεί τον συνταγματικό του ρόλο ως αρχηγός του κράτους.

Όπως καταλήγει η ανακοίνωση, ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να κάνει γνωστή τη διάγνωση για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει στο να δείχνει το κοινό κατανόηση σε όλους όσοι επηρεάζονται από τον καρκίνο.

Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε με τον βασιλιά για τη διάγνωσή του και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες.

Δεν ανακοινώνονται περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το στάδιο του καρκίνου ή την πρόγνωση.

Την ίδια στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ευχήθηκε στον βασιλιά Κάρολο «πλήρη και ταχεία ανάρρωση», ενώ, υπογράμμισε ότι «δεν έχει καμία αμφιβολία» ότι ο μονάρχης θα ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του το συντομότερο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top