LIKE ONLINE

Τέσσερις τρόποι για να βάλετε τα δικά σας όρια στη δουλειά, χωρίς να χρειαστεί να πείτε λέξη

Τέσσερις τρόποι για να βάλετε τα δικά σας όρια στη δουλειά, χωρίς να χρειαστεί να πείτε λέξη

Όσο κι αν αρέσει σε κάποιον η δουλειά του, έρχονται στιγμές που οι καταστάσεις θα ξεφύγουν και θα αισθανθεί δυσάρεστα, καθώς θα παραβιαστεί ο προσωπικός του χώρος και χρόνος.

Μία burnout coach δίνει μερικές έξυπνες συμβουλές τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει ο οποιοσδήποτε, ώστε να θέσει όρια στον προϊστάμενο και τους συνεργάτες του, προκειμένου να διαφυλάξει το wellbeing του.

Μην απαντάτε άμεσα στα email

Η coach Elissa Lynn ξεκινάει πάντα με αυτή τη συμβουλή, ώστε όσοι απευθύνονται σε εκείνην για βοήθεια να αποφύγουν το burnout. Η ίδια υποστηρίζει ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσεις σε ένα επαγγελματικό email είναι να αφήσεις τον άλλο να περιμένει. Όποιος παίρνει το χρόνο του για να απαντήσει μπορεί και να σκεφτεί καλύτερα τι να γράψει και να δώσει αμέσως την αίσθηση στον συνομιλητή του ότι δεν είναι διαθέσιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή, βάζοντας έτσι ένα από τα πιο σημαντικά επαγγελματικά όρια.

Μην απολογείστε επειδή δεν απαντάτε άμεσα στα email

Αυτό είναι το δεύτερο σκέλος του κανόνα της Lynn: Η συγγνώμη υποδηλώνει πως συνέβη κάποιο λάθος εκ μέρους αυτού που τη ζητάει. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιφορτωθεί ένας εργαζόμενος με τέτοιου είδους πίεση. Επίσης, αν κάτι είναι επείγον για έναν άνθρωπο, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι επείγον και για κάποιον άλλο. Χρειάζεται μία ισορροπία στους ρυθμούς εργασίας και ο χρόνος/ τρόπος με τον οποίο απαντάει κανείς στα email του μπορεί να τον βοηθήσει να την επιτύχει.

Ελέγξτε τα email και τα μηνύματά σας σε συγκεκριμένες στιγμές

Η Lynn συνιστά σε κάθε εργαζόμενο να ορίσει τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία θα τσεκάρει τα εισερχόμενα μηνύματα και email του, ώστε να δημιουργήσει μία σχετική ρουτίνα επικοινωνίας και να μην χάνεται μέσα στον ορυμαγδό μηνυμάτων, ούτε και να ξεχνάει να απαντήσει, πράγμα που μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον άγχος και κούραση.

Μην αναλαμβάνετε επιπλέον όγκο εργασίας

Καμιά φορά αυτό μπορεί να λειτουργήσει ενάντια στην ομάδα του γραφείου και να είναι ως και αντισυναδελφικό, ωστόσο όποιος γίνεται εθελοντής, έστω και για μία φορά, προκειμένου να εξυπηρετήσει κάποιον άλλο, συνήθως μετατρέπεται σε θύμα, καθώς έχει ήδη δείξει τη διαθεσιμότητά του. Σύμφωνα με την Lynn, πρέπει να γίνει σαφές με κάθε τρόπο πως η δουλειά στο γραφείο τελειώνει όταν κλείσει ο υπολογιστής ή η πόρτα του τόπου εργασίας.

Δεν είναι κακό να έχει κάποιος ζωή εκτός δουλειάς και να κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει το burnout. Εξάλλου, αν δεν προστατέψουμε εμείς τον εαυτό μας δεν θα το κάνει για εμάς κάποιος άλλος.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top