ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος Ισότητας των Φύλων: Στόχος μας η ίση εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών στα γαλάζια επαγγέλματα

Επίτροπος Ισότητας των Φύλων: Στόχος μας η ίση εκπροσώπηση γυναικών και ανδρών στα γαλάζια επαγγέλματα

«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές, ο ναυτιλιακός τομέας δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός. Για τον λόγο αυτό, η στρατηγική μας περιλαμβάνει συγκεκριμένη θεματική προτεραιότητα για το Φύλο και τη Ναυτιλία: προώθηση της ίσης εκπροσώπησης γυναικών και ανδρών στα γαλάζια επαγγέλματα.»

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Τζόζη Χριστοδούλου σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία.

Η Επίτροπος, αφού συγχάρηκε και ευχαρίστησε την Υφυπουργό Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη για την άψογη συνεργασία και για τη θεσμοθέτηση της εκδήλωσης προς τιμή των γυναικών στη Ναυτιλία, σημείωσε ότι το γεγονός της γυναικείας υπο-εκπροσώπησης στον Κλάδο καθιστά αναγκαία τη χαρτογράφηση και καταγραφή των ναυτιλιακών επαγγελμάτων, του επιπέδου και του βαθμού εκπροσώπησης γυναικών και ανδρών, των διαφορετικών αναγκών τους και των πιθανών εμποδίων που αντιμετωπίζουν. Προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, και προς εφαρμογή της Στρατηγικής για την Ισότητα των Φύλων, η Στατιστική Υπηρεσία συλλέγει και καταγράφει ποσοτικά στοιχεία. Το επόμενο βήμα είναι η διεξαγωγή ποιοτικής μελέτης για τον εντοπισμό των αναγκών και των εμποδίων που αντιμετωπίζουν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες στο ναυτιλιακό τομέα. Επομένως, πρόσθεσε, θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των διαφορών μεταξύ των φύλων, η οποία θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε πιο στοχευμένες πολιτικές και δράσεις για την προώθηση ουσιαστικής ισότητας στον Kλάδο.

Η Επίτροπος έκανε επίσης αναφορά στη θεσμοθέτηση από το Υπουργικό Συμβούλιο 10 υποτροφιών για γυναίκες, στη μνήμη της Χριστιάνας Κούτα. Το 2023, σημείωσε, οι υποτροφίες απονεμήθηκαν σε γυναίκες σε επαγγέλματα STEAM που συνδέονται άμεσα με τη ναυτιλία, ενώ φέτος θα δοθούν σε γυναίκες που προτίθενται να ξεκινήσουν σπουδές αποκλειστικά σε ναυτιλιακούς κλάδους.

H κα Χριστοδούλου συγχάρηκε στη συνέχεια τη Δέσποινα Θεοδοσίου, η οποία τιμήθηκε με το πρώτο Βραβείο Ισότητας των Φύλων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, αλλά και με το Βραβείο Ισότητας των Φύλων στην Κυπριακή Ναυτιλία, που θεσμοθετήθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κεντρικός και ηγετικός ρόλος της στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στην ενδυνάμωση των γυναικών καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της ως Προέδρου της Wista International κάνει την Κύπρο και εμάς τις γυναίκες εξαιρετικά περήφανες, κατέληξε η Επίτροπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top