ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Το Pride και τα Proud Boys

Το Pride και τα Proud Boys

“Εμαθες γιατί δεν πήγαν τα κόμματα στο φετινό Pride;” ρώτησε το προβοκατόρικο μήνυμα του μοναδικού δηλωμένου ΕΛΑΜίτη ακροατή της εκπομπής μου στο ραδιόφωνο του “Πολίτη” (καθημερινά 14.00-16.00 αν σας ενδιαφέρει). Ήξερε πολύ καλά γιατί ρωτούσε όπως φυσικά ήξερε πολύ καλά και την απάντηση. Και φυσικά δεν είχα κανένα πρόβλημα να την πω στον αέρα επιβεβαιώνοντας αυτό που είμαι σίγουρος πως στο μυαλό του φάνταζε ως επιτυχία (που ίσως και να είναι).

Ό,τι από το φετινό Pride τα κατά τ’ άλλα λαλίστατα (τουλάχιστον σε εποχές που δεν ένιωθαν την ανάσα της ακροδεξιάς καυτή στο σβέρκο τους) ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ έλαμψαν δια της απουσίας τους για έναν απλούστατο λόγο: το αφήγημα των φετινών διπλών εκλογών το ελέγχει η ακροδεξιά. Όχι τόσο (ή μόνο) το ΕΛΑΜ αλλά όσοι ασπάζονται ακραία συντηρητικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις που ως γνωστόν απαντώνται οριζόντια, σχεδόν σε κάθε φάσμα του πολιτικού κόσμου. Ακόμα και το ΑΚΕΛ έχει σοβαρό πρόβλημα στη βάση του από παλαιοκομμουνιστές (κυρίως άνδρες) με απολιθωμένες ιδέες σε ό,τι αφορά μειονότητες, ΛΟΑΤΚΙ και γυναίκες αλλά ευτυχώς η ύπαρξή τους δεν επηρεάζει το σύνολο ή την ηγεσία του κόμματος που παραδοσιακά στέκεται στο πλευρό όχι μόνο των ΛΟΑΤΚΙ αλλά κάθε ευάλωτης ή περιθωριοποιημένης ομάδας συμπατριωτών μας, με κόστος και πολιτική απομόνωση. Έτσι και φέτος το ΑΚΕΛ ήταν εκεί με τον ΓΓ Στέφανος Στεφάνου, σύσσωμο το ευρωψηφοδέλτιο και στελέχη πρώτης γραμμής. Το ίδιο και το Volt, τα στελέχη του οποίου ούτως ή άλλως ήταν γνωστά για την ακτιβιστική τους δράση πολύ πριν την ένταξη τους στο νεοσύστατο κόμμα/κίνημα. Βλέπετε αυτές οι δυνάμεις δεν έχουν να φοβηθούν τυχόν διαρροές προς το ΕΛΑΜ, δεν το χάιδεψαν ποτέ, ούτε το ανάγιωσαν, συνεπώς δεν άφησαν ένα τσούρμο από μαυροντυμένα πρώην τσιράκια των φυλακόβιων Χρυσαυγιτών να ελέγχουν το αφήγημα.

Όπως έπραξαν οι υπόλοιποι. Και είναι ακριβώς αυτός ο φόβος των διαρροών προς ΕΛΑΜ που τους κράτησε μακριά από το Pride, σε επίπεδο ηγεσίας τουλάχιστον. Άλλωστε σε ένα από τα εξευτελιστικά debates Νικόλα Παπαδόπουλου - Χρίστου Χρίστου ο τελευταίος την είπε κανονικά στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ: Εμείς βρεθήκαμε στη Μητρόπολη Ταμασού, εσείς στα Pride. Σιγά μην ξαναπάνε. Καλά ήταν όσο τρένταραν οι ΛΟΑΤΚΙ τότε με το σύμφωνο συμβίωσης, όταν δηλαδή το ΔΗΚΟ ήταν ακόμα η μεγάλη εταίρα ο ρυθμιστής του πολιτικού πεδίου και δεν κινδύνευε η τρίτη θέση από τον πρώην bodyguard του Μιχαλολιάκου. Αυτά παθαίνεις όταν σε σέρνει από τη μύτη η ακροδεξιά που μέχρι τώρα χάιδευες. Όταν έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι. Όταν διαμορφώνει την ατζέντα και παίζει στην έδρα της σε μεταναστευτικό και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα γιατί εσύ παραείσαι χέστης να αντιδράσεις και να υποστηρίξεις τα αυτονόητα.

Κι αυτή τη μαλακία δεν την κάνουν μόνο οι δικοί μας. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου (κυρίως το ΕΛΚ) φλερτάρουν με την ακροδεξιά και ψήνουν συνεργασία μαζί της στο ευρωκοινοβούλιο αρκεί να είναι υπέρ της Ενωμένης Ευρώπης και κατά του Πούτιν. Η ρητορική μίσους, οι φασιστικές τακτικές και η καταπάτηση βασικών ανθρώπινων ελευθεριών ούτε που τους απασχολεί ή βρίσκονται πολύ χαμηλά στην ατζέντα. Η άνοδος της ακροδεξιάς αντί να οχυρώσει τις δημοκρατικές δυνάμεις εναντίον της, τις έκανε να τη βλέπουν ως μια τεράστια δεξαμενή δυνητικών ψηφοφόρων που μπορούν να προσελκύσουν αν ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους και βάλουν ακανθώδη θέματα όπως μετανάστες, Ισλάμ, αμβλώσεις, δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ, σεξισμό κλπ στον πάγο ή τα κρύψουν κάτω απ’ το χαλάκι.

Δεν ανεβαίνει η ακροδεξιά, απλά όλο και περισσότεροι ήδη ακροδεξιοί βγαίνουν απ’ τη ντουλάπα δηλώντας ευθαρσώς τη φύση τους. Δεν είναι ούτε εκδικητική ψήφος, ούτε διαμαρτυρίας. Είναι συνειδητή δήλωση ακροδεξιάς ιδεολογίας. Και δεν αντιμετωπίζεται με χάιδεμα, κανάκεμα και υποχωρήσεις προκειμένου να βρεθεί κοινό έδαφος.

Σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικότερο από ποτέ να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσεις τις πανανθρώπινες αξίες για την θέσπιση των οποίων χύθηκε αίμα. Τώρα είναι που ορθώνεις ανάστημα, στα δύσκολα. Όχι με την πρώτη δημοσκόπηση να ψάχνεσαι να προσδεθείς στο πρώτο προπορευόμενο άρμα που οδηγεί ο πρώην σοφέρ της νεοναζί κυρίας Νταίζη.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top