ΥΓΕΙΑ

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα μετράει τις κουταλιές σας»: Νέα τεχνολογία θα υπολογίζει τις θερμίδες που καταναλώνετε

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα μετράει τις κουταλιές σας»: Νέα τεχνολογία θα υπολογίζει τις θερμίδες που καταναλώνετε

Η τεχνητή νοημοσύνη θα παρακολουθεί κάθε κουταλιά που καταναλώνετε και να υπολογίζει την κατανάλωση θερμίδων. Επιστήμονες στον Καναδά βρίσκονται στην πρωτοπορία αυτής της καινοτομίας και εργάζονται πάνω σε μια τεχνολογία που εξετάζει σχολαστικά το βιντεοσκοπημένο υλικό των διατροφικών σας συνηθειών για να εκτιμήσει το θρεπτικό περιεχόμενο των γευμάτων σας.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Waterloo στον Καναδά εξηγούν τους περιορισμούς των σημερινών αλγορίθμων εκτίμησης της μερίδας φαγητού, δηλώνοντας: «Οι σημερινοί αλγόριθμοι εκτίμησης της μερίδας φαγητού υποθέτουν ότι οι χρήστες τραβούν εικόνες των γευμάτων τους μία ή δύο φορές. Αυτό μπορεί να είναι άβολο και να αποτύχει να συλλάβει στοιχεία τροφίμων που δεν είναι ορατά».

Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα συστήματα εντοπισμού AI που βασίζονται σε στατικές εικόνες του πιάτου σας, αυτή η προηγμένη τεχνολογία παρακολουθεί κάθε κουταλιά καθώς ταξιδεύει στο στόμα σας, προσφέροντας μεγαλύτερο βαθμό ακρίβειας. Οι ερευνητές τονίζουν ότι το σύστημά τους μπορεί να υπολογίσει τον όγκο του φαγητού που καταναλώνετε με μόλις 4,4% περιθώριο λάθους.

Ενώ το σύστημα δεν αναγνωρίζει ακόμη τα συγκεκριμένα τρόφιμα στο κουτάλι σας, οι προγραμματιστές του το εκπαιδεύουν να αναγνωρίζει διάφορα τρόφιμα. Τελικά, ο στόχος είναι η τεχνητή νοημοσύνη να αναγνωρίζει ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχει συναντήσει στο παρελθόν.

Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία υπόσχεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο παρακολουθούμε τη διατροφική μας πρόσληψη, καθιστώντας την πιο ακριβή και βολική.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr
 
 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top