ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία οδηγών φορτηγών στο λιμάνι Λάρνακας

Διαμαρτυρία οδηγών φορτηγών στο λιμάνι Λάρνακας

Οδηγοί φορτηγών στο λιμάνι Λάρνακας διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για τα πολλαπλά προβλήματα που, όπως αναφέρουν, αντιμετωπίζουν καθημερινά, μεταξύ των οποίων η πολύωρη εργασία και η μη ύπαρξη των απαραίτητων μηχανημάτων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Λένιος Ελενοδώρου, εκπρόσωπος της ομάδας που αποτελείται από 24 οδηγούς φορτηγών στο λιμάνι Λάρνακας «τα προβλήματα μας άρχισαν όταν ανέλαβε η Αρχή Λιμένων μετά τον τερματισμό της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και της Kition Ocean Holdings Ltd."

"Λόγω του τερματισμού της συμφωνίας, τα μηχανήματα της Κition σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται με αποτέλεσμα η Αρχή Λιμένων να φέρει εξωτερικό γερανό για τις εκφορτώσεις των πλοίων, κάτι που προκαλεί πάρα πολλή καθυστέρηση, αφού δεν είναι αρκετός για να διεκπαιρεωθεί η εργασία», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι "υπάρχει μόνο μια ζυγαριά, αφού οι υπόλοιπες είναι ιδιοκτησία της Kition που επίσης δεν είναι αρκετή για να ζυγιστούν όλα τα φορτηγά. Ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι εδώ και δύο εβδομάδες εργαζόμαστε πάνω από 15 ώρες, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τα πλοία που βρίσκονται στο λιμάνι", πρόσθεσε, και σημείωσε πως "γίνεται υπέρβαση ταχογράφου, αφού ως επαγγελματίες οδηγοί μπορούμε να εργαστούμε μόνο 8-9 ώρες την ημέρα».

"Έτσι", σημείωσε, "κινδυνεύουμε όχι μόνο να μας πάρουν τις άδειες, αλλά και να πληρώσουμε χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ελενοδώρου είπε ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οι οδηγοί περιμένουν αρκετή ώρα για να ζυγίσουν σε μια ζυγαριά για να κάνουν τα δρομολόγια τους, ενώ τα προβλήματα είναι καθημερινά παρά το γεγονός ότι λαμβάνουμε διαβεβαιώσεις πως αυτά θα επιλυθούν».

Είπε ακόμα ότι «σήμερα Δευτέρα υπάρχουν στο λιμάνι Λάρνακας τρία πλοία τα οποία περιμένουν να εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα να εργαζόμαστε πάρα πολλές ώρες χωρίς διάλειμμα, ενώ δεν υπάρχουν άλλοι οδηγοί ούτως ώστε να γίνει αντικατάσταση».

Χαρακτήρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν «πολύ σοβαρά» και πρόσθεσε πως «έχει εξαντληθεί και η υπομονή την οποία μας συστήνει να κάνουμε η Αρχή Λιμένων».

Σε μια πρώτη αντίδραση, από την Αρχή Λιμενων αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ πως το θέμα εξετάζεται προκειμένου να τύχει χειρισμού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top