ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία από τις τοξικές ουσίες μετά τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά - Ολοκληρωτική η καταστροφή

Ανησυχία από τις τοξικές ουσίες μετά τη φωτιά στο εργοστάσιο στην Κάτω Κηφισιά - Ολοκληρωτική η καταστροφή

Η εικόνα της καταστροφής αποκαλύφθηκε με το πρώτο φως της ημέρας στην αποθήκη του εργοστασίου με τις ανοξείδωτες συσκευές, το οποίο το απόγευμα της Τετάρτης τυλίχθηκε στις φλόγες που έκαιγαν περισσότερο από δυόμιση ώρες.

Μεγάλη μάχη της Πυροσβεστικής
Ήταν πολύ μεγάλη η μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην οποία επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Bοήθεια παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές ενώ από αέρος ελικόπτερο έκανε ρίψεις νερού περιμετρικά για να μη περάσει η φωτιά στο ρέμα και πάει προς το νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Ευτυχώς, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε διπλανή επιχείρηση και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ χθες λόγω της πυρκαγιάς, έκλεισε ο παράδρομος της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος της Κηφισιάς.

Ωστόσο μέχρι στιγμής και σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται πως τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς στο εργοστάσιο είναι ό,τι ξεκίνησε από τη φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου, η οποία θα ερευνηθεί από πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής.

Προβληματισμός για τις τοξικές ουσίες
Παράλληλα η μεγάλη φωτιά έκρουσε το κώδωνα του κινδύνου για τον μαύρο τοξικό καπνό που προκλήθηκε χθες από το μεγάλο μανιτάρι που δημιουργήθηκε στον ουρανό. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ενδεχομένως να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες τόσο για τους κατοίκους της περιοχής και φυσικά για τους εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονταν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο αλλά και σε διπλανά εργοστάσια και συστήνουν στους κατοίκους της περιοχής τον περιορισμό των μετακινήσεων και κλείσιμο των παραθύρων στα σπίτια τους.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα
Όπως προκύπτει από την έκταση των ζημιών και από τον τρόπο αποθήκευσης τεράστιων ποσοτήτων πρώτων υλών, από καθαρές συγκυρίες δεν είχαμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό από την έκρηξη και την τεράστια πυρκαγιά που κατέστρεψε τη μεγαλύτερη αποθήκη του εργοστασίου. Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στην εγκατάσταση πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι φιλότιμα ρίχτηκαν αμέσως στη μεγάλη μάχη της κατάσβεσης μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Καταστράφηκε μία τεράστια αποθήκη με πρώτες ύλες του εργοστασίου Pal απ΄ όπου προκλήθηκε η έκρηξη. Καταστράφηκαν πρώτες ύλες σε υπαίθρια έκταση περίπου δύο στρεμμάτων, ενώ από τις θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν έλιωσαν τα σίδερα της αποθήκης η οποία κατέρρευσε. Κλιμακοφόρο όχημα της πυροσβεστικής έριχνε συνεχώς νερό για την αποφυγή αναζωπύρωσης.

«Πνίγηκε» η Αττική από τους καπνούς
Το γεγονός πως η φωτιά μεταδόθηκε σε υλικά που βρίσκονταν σε υπαίθριο χώρο διευκόλυνε την επιχείρηση ρήψης νερού από ελικόπτερα τύπου Erickson (Aφροδίτη). Πυκνοί μαύροι καπνοί «έπνιξαν» όλη τη βορειοανατολική Αττική και έγιναν ορατοί μέχρι την Εύβοια και την Άνδρο. Εκδόθηκε άμεσα μήνυμα από το 112 για τους κατοίκους των βορείων προαστίων, ενώ υπήρξε διακοπή ρεύματος σε όλη την περιοχή. Μποτιλιάρισμα σημειώθηκε στους γύρω δρόμους και στο ρεύμα της Εθνικής οδού προς Αθήνα, ενώ αποκλείστηκαν όλα τα στενά που οδηγούσαν στο εργοστάσιο Pal καθώς υπήρχε φόβος για νέες εκρήξεις.

Στην πρώτη γραμμή της πυρόσβεσης βρέθηκαν οι ιδιοκτήτες, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι του εργοστασίου Pal το οποίο θεωρείται δυνατή και ανερχόμενη επιχείρηση. Ωστόσο όπως αποδείχτηκε ο χώρος φύλαξης των πρώτων υλών είχε πολλά κενά ασφαλείας, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επιχειρήσουν πατώντας ακόμα και πάνω σε μεγάλες πλαστικές συσκευασίες και στιβαγμένες ξύλινες παλέτες.

ΠΗΓΗ: Έθνος

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί



22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top