ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Σίγουρα προμηνύεται μια δύσκολη νύχτα» - Δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς

«Σίγουρα προμηνύεται μια δύσκολη νύχτα» - Δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες για αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιάς

Στο ανατολικό μέτωπο επικεντρώνονται οι προσπάθειες των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων, προκειμένου να αποτραπεί η επέκταση της πυρκαγιάς στο δάσος του Μαχαιρά, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέας Γρηγορίου. «Σίγουρα προμηνύεται μια δύσκολη νύχτα», ανέφερε.

Υπό την ιδιότητα του υπεύθυνου συντονιστή για την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ο κ. Γρηγορίου βρίσκεται στο κέντρο, που στήθηκε στο κοινοτικό γήπεδο του Φαρμακά, προκειμένου να συντονίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή μεταξυ των κοινοτήτων Φικάρδου – Μαχαιρά.

Μετά τον τερματισμό των ρίψεων από τα εναέρια μέσα, λόγω της νύχτας, το βάρος πέφτει στις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται στο ανατολικό μέτωπο προς το δάσος του Μαχαιρά. Επιχειρούν πάρα πολλοί πυροσβέστες και καδενοφόρα οχήματα για να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες, ώστε η πυρκαγιά να μην επεκταθεί στο δάσος του Μαχαιρά», ανέφερε

Κεττής: Μάχη με τις φλόγες για αποτροπή επέκτασης πυρκαγιάς, το πρωί επαναρχίζουν οι ρίψεις

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά στην περιοχή του Φαρμακά και να αποτρέψουν την επέκτασή της στο δάσος του Μαχαιρά, δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.

Ο κ. Κεττής είπε πως πλέον το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις αφού τερματίστηκαν γύρω στις 20:00 οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα, τα οποία αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου την Κυριακή γύρω στις 05:30 το πρωί.

«Το μόνο καλό είναι ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε την υποχώρηση του ανέμου λόγω της νύχτας και να συνεχίσουμε το έργο της οριοθέτησης της πυρκαγιάς», πρόσθεσε.

Ο κ. Κεττής είπε ότι για κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται πολλές δυνάμεις τόσο της Πυροσβεστικής όσο και του Τμήματος Δασών, ενώ προωθητές γαιών υποστηρίζουν το έργο των πυροσβεστών, διανοίγοντας λωρίδες και διόδους.

«Στόχος είναι οριοθετηθεί η γραμμή για αποτροπή της επέκταση της πυρκαγιάς προς το δάσος του Μαχαιρά και σε κοινότητες», είπε, προσθέτοντας ότι αναλόγως του πώς εξελίσσεται η κατάσταση λαμβάνονται αποφάσεις.

Σημείωσε όμως ότι το έργο των πυροσβεστών γίνεται πιο δύσκολο λόγω της μορφολογίας του εδάφους με τις χαράδρες να δημιουργούν το φαινόμενο της καμινάδας.

Στην περιοχή, όπως ανακοινώθηκε επρόκειτο να μεταβούν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης και η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλοντος, Μαρία Παναγιώτου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top