ΥΓΕΙΑ

Το σούπερ καλοκαιρινό φρούτο για καλύτερο ύπνο και υγιές έντερο

Το σούπερ καλοκαιρινό φρούτο για καλύτερο ύπνο και υγιές έντερο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αγαπάμε το καλοκαίρι. Η αυξημένη θερμοκρασία και οι μεγαλύτερες ημέρες κάνουν την καθημερινότητά μας πιο φωτεινή, γεμίζοντάς την αισιοδοξία.

Αυτή η εποχή σχετίζεται παράλληλα με τις διακοπές, για τις οποίες όλοι ανυπομονούμε. Στην πραγματικότητα, η λίστα με τα πλεονεκτήματα αυτής της εποχής δεν έχει τέλος και η διατροφή δεν αποτελεί εξαίρεση. Όλοι λατρεύουμε μια δροσερή φέτα καρπούζι, ένα λαχταριστό παγωτό ή ένα πιάτο γεμάτο από τα υπέροχα καλοκαιρινά λαχανικά. Σύμφωνα, όμως, με τη διαιτολόγο Shyla Cadogan, ένα είναι το τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα πιάτο το καλοκαίρι κι αυτό δεν είναι άλλο από το κεράσι.

Η γλυκόξινη γεύση του είναι μόνο ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα αυτού του φρούτου, που είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, δίνοντάς σας πολλούς καλούς λόγους για να το εντάξετε στην καλοκαιρινή σας διατροφή. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κερασιών, από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στα γευστικά σας γούστα.

Ό,τι κι αν επιλέξετε, η ειδικός σάς δίνει τρεις καλούς λόγους να κάνετε την κατανάλωση αυτού του φρούτου διατροφική προτεραιότητα:

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Μια απλή θεωρία υποστηρίζει ότι όσο πιο σκούρο είναι ένα φρούτο ή ένα λαχανικό, τόσο μεγαλύτερες ποσότητες αντιοξειδωτικών εμπεριέχει. Τα κεράσια έχουν συνήθως αυτό το όμορφο βαθύ κόκκινο χρώμα χάρη στην περιεκτικότητά τους σε μια συγκεκριμένη ομάδα αντιοξειδωτικών, τις ανθοκυανίνες. Φρούτα όπως οι φράουλες και τα βατόμουρα έχουν επίσης ανθοκυανίνες, αλλά τα γλυκά κεράσια έχουν έως και διπλάσια ποσότητα αυτών των σημαντικών στοιχείων. Οι ανθοκυανίνες βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, η συσσώρευση των οποίων μπορεί να προκαλέσει οξειδωτικό στρες στο σώμα.

Συμβάλλει στη διασφάλιση του ποιοτικού ύπνου

Τα κεράσια -και ιδιαίτερα οι πιο ξινές ποικιλίες- εμπεριέχουν σημαντικές ποσότητες μελατονίνης, μιας ουσίας που παράγεται και φυσικά στο σώμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας, προάγει τον ύπνο και είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του κιρκάδιου ρυθμού μας, του εσωτερικού ρολογιού του σώματος, που συντονίζει τη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού. Πολλοί παράγοντες, όπως το μπλε φως των οθονών, διαταράσσουν τη φυσική παραγωγή μελατονίνης, εμποδίζοντας τη διασφάλιση ενός ποιοτικού ύπνου. Η κατανάλωση μερικών κερασιών πριν από τον ύπνο θα μπορούσε να αναστρέψει εν μέρει αυτή τη βλαβερή λειτουργία, ενισχύοντας την παρουσία μελατονίνης στον οργανισμό και συμβάλλοντας στη βελτίωση του ύπνου.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά

Τα κεράσια περιέχουν σημαντικές ποσότητες αρκετών πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνη Β6, φώσφορο, κάλιο, βιταμίνη C και πολλά ακόμη. Είναι, επίσης, μια καλή πηγή υδατανθράκων ολικής άλεσης, ωφέλιμων φυτικών ινών για την υποστήριξη της τακτικής κίνησης του εντέρου, του κορεσμού και της ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα.

Πώς μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα κεράσια στη διατροφή σας;

Αν θέλετε να τρώτε περισσότερα κεράσια, αλλά δεν ξέρετε πώς, ο καλύτερος τρόπος είναι να τα καταναλώνετε φρέσκα, ως ένα υγιεινό, γευστικό σνακ. Μπορείτε επίσης να τα συνδυάσετε με πλιγούρι βρώμης, να τα προσθέσετε σε βάφλες ή smoothies. Τα κεράσια μπορούν επίσης να γίνουν ένα εξαιρετικό εξαιρετικό κατεψυγμένο σνακ, που θα δροσίσει τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top