Η Μαρίν Λεπέν πούλησε την έπαυλη του πατέρα της αντί €2,5 εκατ.

Η Μαρίν Λεπέν πούλησε την έπαυλη του πατέρα της αντί €2,5 εκατ.

Την έπαυλη του πατέρα της, γνωστή ως «La Bonbonnière» (Μπομπονιέρα), πούλησε η σταρ της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, όπως γράφει η εφημερίδα Liberation.

Tο σχετικό δημοσίευμα που επικαλείται το γαλλικό περιοδικό Challenges υποστηρίζει ότι πρόκειται για μία βίλα 300 τ.μ. Στους δύο ορόφους της υπάρχουν εννέα δωμάτια.

Η έπαυλη του πατριάρχη της γαλλικής Ακροδεξιάς διαθέτει, επίσης, πισίνα και ένα κτίσμα 54 τ.μ. σε οικόπεδο 1.600 τ.μ., στην περιοχή Rueil-Malmaison.

Η βίλα που πωλήθηκε για 2,5 εκατ. ευρώ - Την πώληση διαχειρίστηκαν οι αδελφές Λεπέν

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του περιοδικού Challenges, η οικογένεια Λεπέν πούλησε τη βίλα, όπου ζει ο 96χρονος Ζαν Μαρί, ο οποίος έχει τεθεί «υπό καθεστώς νομικής κηδεμονίας» για ιατρικούς λόγους, σε εταιρεία που ανήκει στον υπερσυντηρητικό δισεκατομμυριούχο Πιερ Έντουαρτ Στέριν και τον διαχειριστή του επενδυτικού του ταμείου, Otium Capital, Φρανσουά Ντουβιέ, έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.

Η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η Μαρίν Λεπέν, το κόμμα της οποίας θριάμβευσε στις ευρωεκλογές, χειρίστηκε μαζί με την αδελφή της Γιαν τις διαπραγματεύσεις, καθώς ο πατέρας τους είναι πολύ αδύναμος.

Ο Στέριν, όπως σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα, είναι ένας υπερσυντηρητικός επιχειρηματίας που διευθύνει την εταιρεία Smartbox και προσπαθεί να βάλει ...πόδι στο εβδομαδιαίο περιοδικό Marianne.

Η Liberation υποστηρίζει ότι ο Στέριν βοήθησε τη Λεπέν σε ένα δείπνο για τη συγκέντρωση χρημάτων στο πλαίσιο της προεδρικής
εκστρατείας της το 2022.

Ο Ντουβιέ όμως φέρεται να ήταν διοργανωτής του δείπνου αυτού, αν και ο ίδιος το αρνείται, και είναι μέλος της λέσχης les Horaces, στόχος της οποίας είναι η νίκη της ακροδεξιάς.

Το άρθρο του περιοδικού Challenges αποκαλύπτει επίσης ότι ο Ντουβιέ έκανε μαθήματα πολιτικής στη Λεπέν πριν το ντιμπέιτ του 2022.

Σε επικοινωνία του γαλλικού περιοδικού Challenges με τον Ντουβιέ, ο ίδιος επιβεβαιώνει την αγορά της έπαυλης, υπογραμμίζοντας ότι «στα ακίνητα, όπως και σε όλους τους τομείς, κάνει ευκαιριακές επενδύσεις».

Από την πλευρά του, ο Στέριν δηλώνει ότι «δεν έχει γνώση αυτής της αγοράς».

Κέρδος 1,8 εκατ. από την πώληση

Πάντως, οι αδελφές Λεπέν, τα κατάφεραν μια χαρά, αφού εξασφάλισαν ότι ο πατέρας τους θα μπορεί να μείνει για μερικά χρόνια ακόμη στην έπαυλη με την δεύτερη σύζυγό του, την Ελληνίδα, Ζανίν Μαρί Λουίζ Πάσχος, αλλά κυρίως έβγαλαν μεγάλο κέρδος.
Είχαν αγοράσει την πολυτελή βίλα το 2012 έναντι 720.000 ευρώ και κατάφεραν να την πουλήσουν για 2,5 εκατομμύρια, γεγονός που σημαίνει ότι η οικογένεια αποκόμισε κέρδος 1,8 εκατομμυρίων ευρώ σε δώδεκα χρόνια.

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, ο οποίος κατείχε το 50% του ακινήτου, εισέπραξε 890.000 ευρώ ενώ οι κόρες του που μοιράζονταν το άλλο 50%, έλαβαν το ποσό των 445.000 ευρώ, γράφει η Liberation.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Βγαίνει μπροστά ο δημοσιογράφος που φαίνεται να βοήθησε τη «Σάντη» - «Σκέψου τα παιδιά σου, σήκω φύγε τώρα»

Βγαίνει μπροστά ο δημοσιογράφος που φαίνεται να βοήθησε τη «Σάντη» - «Σκέψου τα παιδιά σου, σήκω φύγε τώρα»

Η υπόθεση της «Σάντη» φαίνεται να αποκτά διαστάσεις και εκτός Κύπρου. Η ιστοσελίδα Documento φιλοξενεί παρέμβαση του δημοσιογράφου Στέλιος Ορφανίδης, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο απευθύνθηκε η «Σάντη» προκειμένου να καταγγείλει περιστατικά βιασμού, καθώς και φερόμενη δράση κυκλώματος διαφθοράς στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE