ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκστρατεία ελέγχου ειδών θαλάσσης/νερού από Υπ. Προστασίας Καταναλωτή

Εκστρατεία ελέγχου ειδών θαλάσσης/νερού από Υπ. Προστασίας Καταναλωτή

Εκστρατεία ελέγχου και ενημέρωσης που καλύπτει την περίοδο 25/06/2024-05/07/2024, θα πραγματοποιήσει η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους που εμπεριέχουν τα φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου στην αγορά διατίθεται πληθώρα τέτοιων ειδών και η χρήση τους είναι διαδεδομένη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή, η εκστρατεία θα καλύψει τις εξής κατηγορίες προϊόντων: βοηθήματα κολύμβησης, παιχνίδια νερού, πλευστά είδη αναψυχής και πισίνες για μικρά παιδιά.

Στόχος της εκστρατείας είναι να διασφαλιστεί η συμμόρφωση σε ό,τι αφορά τα πιο πάνω προϊόντα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας και τα ισχύοντα πρότυπα ασφάλειας.

Η εν λόγω εκστρατεία θα καλύψει περίπου 130 υποστατικά πώλησης παγκύπρια, στα οποία θα πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό και την απόσυρση επικίνδυνων φουσκωτών και άλλων ειδών θαλάσσης/νερού, τη λήψη διορθωτικών μέτρων για μη συμμορφούμενα προϊόντα, καθώς επίσης και την ενημέρωση των οικονομικών φορέων.

Η Υπηρεσία στο πλαίσιο της ενημέρωσης των καταναλωτών με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία της υγείας και της ασφάλειάς τους, πληροφορεί ότι στην ιστοσελίδα της υπάρχει αναρτημένο ενημερωτικό υλικό για «Φουσκωτά και άλλα είδη θαλάσσης/νερού», καθώς επίσης και «Συμβουλές για ασφαλή χρήση των Φουσκωτών Πισίνων».

Για περισσότερες πληροφορίες, τόσο οι καταναλωτές, όσο και οι οικονομικοί φορείς, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα: Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας 22200926,22200947, Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού 25819150, Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/Αμμοχώστου 24816160, Επαρχιακό Γραφείο Πάφου 26804613.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα από τις κάμερες: Το νέο αυστηρό σύστημα και η αναμονή για τα κλιμακωτά πρόστιμα

• Καύσιμα: Καλά τα νέα για τους καταναλωτές – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

• Φόνος Ορμήδεια: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο Αντωνίου - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

• Έμπλεξε 22χρονος: Νόμιζε ότι οδηγούσε... αεροπλάνο με την ταχύτητα που πήγαινε - Δεν είχε ούτε άδεια

• Στα χέρια της Αστυνομίας 55χρονος: Επιτέθηκε σε 48χρονο με εργαλείο οικοδομών και τον έστειλε στο νοσοκομείο

• Κάνει «θραύση» η κυπριακή ταινία στο Netflix - Κατέκτησε την πρωτιά με εκατομμύρια θεάσειςΣτεγαστική πολιτική και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ατζέντα του Υπουργικού - Οι αναφορές του ΠτΔ πριν την έναρξη

Στεγαστική πολιτική και τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ατζέντα του Υπουργικού - Οι αναφορές του ΠτΔ πριν την έναρξη

Θέματα που αφορούν τη στεγαστική πολιτική, αλλά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ανάμεσα στα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top