Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων το τριήμερο

Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων το τριήμερο

Στο 80% αναμένεται η πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων παγκύπρια το τριήμερο του Κατακλυσμού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Κύπρου Θάνο Μιχαηλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως επειδή η επαρχία Πάφου και η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχουν τις περισσότερες κλίνες θα φιλοξενήσουν τους περισσότερους Κύπριους επισκέπτες. Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων ανέφερε πως ο εγχώριος τουρισμός είναι σημαντικός αλλά δεν μπορεί να διαφοροποιήσει την κατάσταση σε θέμα πληρότητας γιατί η διαμονή του εγχώριου επισκέπτη είναι μικρή και για λίγες ημέρες.

Επιπρόσθετα σημείωσε πως η σεζόν του 2023 – 2024 αναμένεται να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα, από την περσινή χρονιά, και συγκεκριμένα, όπως είπε, με μείωση της τάξης του 5%- 10% σε ποσοστό πληρότητας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Κύπρου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τις κρατήσεις που γίνονται την τελευταία στιγμή, αναφέροντας πως αυτό είναι πολύ θετικό διότι μειώνει κάπως τη διαφορά.

Τα σκήπτρα συνέχισε, εξακολουθεί να τα έχει η αγγλική αγορά χωρίς ωστόσο να κινείται στους επιθυμητούς ρυθμούς. Επεσήμανε ακόμη πως το πρόβλημα με τον πόλεμο στο Ισραήλ και την Ουκρανία έχει επηρεάσει κάποιες πτήσεις και έχει μειώσει το τουριστικό ρεύμα προς και από την Κύπρο.

Σε σχέση με την εργοδότηση των ατόμων από τις τρίτες χώρες ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως οι διαδικασίες έχουν βελτιωθεί και η διεκπεραίωση είναι πιο ταχεία. Θα θέλαμε ωστόσο να υπάρχει συνεχής βελτίωση, κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σοβαρό τροχαίο στη Λευκωσία: Χτύπησε στο πεζοδρόμιο και ανατράπηκε η μοτοσικλέτα – Κρίσιμα 20χρονος

Σοβαρό τροχαίο στη Λευκωσία: Χτύπησε στο πεζοδρόμιο και ανατράπηκε η μοτοσικλέτα – Κρίσιμα 20χρονος

Γύρω στις 6.20μ.μ. χθες Παρασκευή (01/08), ενώ 20χρονος οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του στη λεωφόρο Στροβόλου στη Λευκωσία, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας, με αποτέλεσμα να κτυπήσει στο πεζοδρόμιο και να ανατραπεί.

BEST OF TOTHEMAONLINE