LIKE ONLINE

Pokemon: Η αποκάλυψη για το θρυλικό όνομα που έκανε τους φανατικούς να πάθουν «πλάκα»

Pokemon: Η αποκάλυψη για το θρυλικό όνομα που έκανε τους φανατικούς να πάθουν «πλάκα»

Τα Pokemon υπάρχουν εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες - αλλά πολλοί φανατικοί της σειράς και του παιχνιδιού μόλις πριν λίγες ημέρες έμαθαν πώς το εμβληματικό παιχνίδι πήρε το όνομά του.

Η εταιρεία, που δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Satoshi Tajiri, είναι πλέον κάτι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι με κάρτες, αφού πρόσθεσε στο franchise της βιντεοπαιχνίδια, σειρές κινουμένων σχεδίων, ταινίες και άλλα πολλά.

Συνολικά, η εταιρεία Pokemon λέγεται ότι αξίζει περίπου 92 δισεκατομμύρια δολάρια - και είναι η πιο κερδοφόρα σειρά κινουμένων σχεδίων. Όλα ξεκίνησαν το 1996 με την κυκλοφορία των Pokemon Red και Pokemon Green στην Ιαπωνία. Στη συνέχεια, το 1998, η εταιρεία κυκλοφόρησε τα Pokemon Red και Pokemon Blue στη Βόρεια Αμερική μαζί με μια σειρά κινουμένων σχεδίων.

Το Pokemon Trading Card Game (TCG) έκανε το ντεμπούτο του στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική το 1999, όταν κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων στις ΗΠΑ. Αλλά ενώ πολλοί πρώτοι οπαδοί του Pokemon γνωρίζουν τα πάντα για την ιστορία του, κάποιοι από τη νέα γενιά παραμένουν στο σκοτάδι σχετικά με την προέλευσή του.

Αυτό ώθησε έναν λάτρη Pokemon να μοιραστεί την έκπληξή του στο Reddit αφού ανακάλυψε τι σημαίνει στην πραγματικότητα το όνομα της εταιρείας.

Σε απάντηση, ένας χρήστης είπε: «Δείχνει την ηλικία σου όταν υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που δεν ήξεραν ότι το Pokemon σήμαινε Pocket Monsters και το Digimon σήμαινε Digital Monsters».

Εξηγώντας πώς το παιχνίδι με τις κάρτες πήρε το όνομά του, ένας χρήστης του Quora είπε: «Ο όρος "Pokemon" είναι στην πραγματικότητα ένα portmanteau δύο λέξεων: "pocket" και "monsters». Η έννοια των Pokemon ως «τέρατα τσέπης» προέρχεται από την ιδέα ότι αυτά τα πλάσματα είναι αρκετά μικρά ώστε να μεταφέρονται σε μια τσέπη.

Ο όρος "τέρατα" στην ονομασία "Pokemon" χρησιμοποιείται για να περιλάβει αυτή τη μεγάλη γκάμα πλασμάτων που οι εκπαιδευτές μπορούν να αιχμαλωτίσουν, να εκπαιδεύσουν και να πολεμήσουν μαζί τους. Έτσι, ενώ πολλά Pokemon μπορεί να μοιάζουν περισσότερο με ζώα παρά με παραδοσιακά τέρατα, ο όρος 'Pocket Monsters' αντικατοπτρίζει την ποικιλόμορφη και ευφάνταστη φύση των πλασμάτων που βρίσκονται στον κόσμο των Pokemon".

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μετά τις καταιγίδες έρχονται υψηλές θερμοκρασίες - Πότε θα τεθεί σε ισχύ

Το αντιφατικό προφίλ του παραλίγο δολοφόνου του Τραμπ: Άθλιος σκοπευτής αλλά με βολή επαγγελματία και αριστερός που ψήφιζε συντηρητικούς

Βρήκαν στην κατοχή τους μαχαίρια και 14 κινητά - Πιάστηλαν να χρησιμοποιούν πλαστές πιστωτικές σε περίπτερο

Εξαφανίστηκε 25χρονος Αγγλοκύπριος στη Σαρδηνία - Τον ψάχνουν τρεις μέρες - Δραματική έκκληση από τη μητέρα του

«Μίλησε» η νεκροτομή του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο – Έτσι έχασε τη ζωή του



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Μέτσολα - «Κοινός στόχος να τερματίσουμε τη διαίρεση της Κύπρου»

Τα συγχαρητήρια του στην Ρομπέρτα Μέτσολα για την επανεκλογή της ως Πρόεδρος στη 10η κοινοβουλευτική θητεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top