ΥΓΕΙΑ

7 συνήθειες που αυξάνουν αποδεδειγμένα τη νοημοσύνη σου

7 συνήθειες που αυξάνουν αποδεδειγμένα τη νοημοσύνη σου

Εάν έχεις μπει ποτέ στον πειρασμό να κάνεις ένα από τα εκατομμύρια διαδικτυακά τεστ IQ ή τεστ νοημοσύνης, σίγουρα θα έχεις προσέξει το εξής: Όσο πιο συχνά το κάνεις, τόσο πιο εύκολο είναι να πετύχεις υψηλή βαθμολογία. Είναι σαν να έχεις εκπαιδεύσει τον εγκέφαλό σου. Κι αυτό, είναι κάτι που συμβαίνει σίγουρα στο κομμάτι της νοημοσύνης.

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλαπλές μορφές νοημοσύνης, και το μόνο βέβαιο είναι πως η νοημοσύνη δεν είναι ένας «αριθμός» που μας προσφέρει κάποιος όταν γεννηθούμε. Είναι περισσότερο επίκτητη. Η βελτίωση της νοημοσύνης, είναι κάτι που χρειάζεται χρόνο και κατανόηση και κυρίως «χτίζεται» μέσα από τις συνήθειες.

Παρακάτω, βρίσκεις 7 συνήθειες που αυξάνουν αποδεδειγμένα τη νοημοσύνη σου

Το να κοιμάσαι πάνω από 7 ώρες το βράδυ

Έχουν γίνει αρκετές μελέτες προκειμένου να καταστεί σαφές ότι εάν δεν κοιμόμαστε κάθε βράδυ όσες ώρες χρειάζεται, η νοημοσύνη μας φθείρει. Οπότε, κάνε ό,τι μπορείς για να έχεις αυτές τις 7-9 ώρες ύπνου, καθημερινά.

Το να αφιερώνεις τουλάχιστον 10 λεπτά μαθαίνοντας κάτι νέο

Ο εγκέφαλός σου δεν θα αναπτύξει νέα μονοπάτια αν κάνεις συνεχώς τα ίδια παλιά πράγματα, χωρίς να μαθαίνεις κάτι νέο. Βρες κάτι για το οποίο είσαι περίεργος να μάθεις και ανάλαβε δράση. Θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε.

Το να μην κάνεις multitasking

Ενώ όλοι τρέχουν γύρω σου για να προλάβουν τα πάντα, εσύ κάνε το αντίθετο, όσο κι αν δεν μπορείς. Με απλά λόγια, μην κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Μείνει συγκεντρωμένος σε μία εργασία τη φορά, με πλήρη αφοσίωση. Όταν κάνεις πολλά πράγματα μαζί, απλώς το μυαλό σου υπερφορτώνεται και δεν λειτουργεί σωστά.

Το να διαβάζεις βιβλία

Ναι, ξέρουμε το έχεις ακούσει ξανά. Αλλά, η αλήθεια είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι λατρεύουν να διαβάζουν βιβλία. Με αυτό το χόμπι, όχι μόνο θα αποκτήσεις περισσότερες γνώσεις και νέες δημιουργικές συνδέσεις, αλλά θα ενισχύσεις και την κατανόησή σου για τον κόσμο.

Το να αθλείσαι

Το ξέρω, ακόμα ένα πράγμα που έχεις ξανακούσει. Αλλά, όταν μιλάμε για ευφυΐα δεν γίνεται να μην αναφέρουμε την τακτική άσκηση. Η γυμναστική αποδεδειγμένα, έχει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στη διάθεση αλλά και στην πραγματική γνωστική ικανότητα.

Το να παίζεις επιτραπέζια

Τα παζλ και κάθε είδους επιτραπέζιο, είναι και πάλι στη μόδα. Υπάρχουν όλων των ειδών τα έξυπνα παιχνίδια εκεί έξω, είτε πρόκειται για σταυρόλεξα είτε για σπαζοκεφαλιές, που θα εκπαιδεύσουν τον εγκέφαλό σου να γίνει πιο αιχμηρός και ευέλικτος.

Το να βγαίνεις στον ήλιο

Ξέρουμε ότι ο ήλιος είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε. Αλλά, η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας. Η βιταμίνη D και η επαφή με τη φύση είναι σίγουρα απαραίτητες για καλύτερη νοημοσύνη.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέρχεται η ΕΚΤ: Πότε αναμένεται η επόμενη μείωση επιτοκίων – Η εικόνα της οικονομίας και η κατάσταση στην Κύπρο

Ηλεκτροδότηση: Πως προκύπτουν οι βλάβες; – Πόσο χρόνο χρειάζεται η αποκατάσταση και πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνεται άμεσα η ΑΗΚ

Τον παρακολουθούσε για μέρες σε δρόμο της Λεμεσού – Του έδωσε γροθιά και πρόταξε μαχαίρι εναντίον του

Η προσευχή του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου με θέα τη θάλασσα - Δείτε φωτογραφία

Στάλθηκε μέσω Κύπρου ανθρωπιστική βοήθεια 200 τόνων προς τη Γάζα



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών»

«Σε καμία περίπτωση δεν συζητάμε για λύση δύο κρατών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top