LIKE ONLINE

Πέντε συσκευές που πρέπει πάντα να βγάζεις από την πρίζα, πριν πας διακοπές

Πέντε συσκευές που πρέπει πάντα να βγάζεις από την πρίζα, πριν πας διακοπές

Οι διακοπές που περίμενες σαν τρελός, είναι επιτέλους προ των πυλών. Και, προφανώς, το τελευταίο πράγμα για το οποίο θέλεις να ανησυχείς όσο θα λείπεις, είναι για τις οικιακές συσκευές.

Όλοι, μα όλοι, έχουμε βιώσει αυτό το άγχος που εκεί που είμαστε στα μισά της διαδρομής για το αγαπημένο μας μέρος, έχουμε μια παρατεταμένη ανάγκη να ελέγξουμε πως όντως κλείσαμε τον φούρνο ή πως όντως βγάλαμε το σίδερο από την πρίζα.

Το να αφήνεις τις συσκευές συνδεδεμένες στο σπίτι, είναι μια αναμφισβήτητη πηγή άγχους, αλλά ήξερες πως υπάρχουν ορισμένες που δεν χρειάζεται καν να τις αφήνεις στην πρίζα; Ναι, ανεξάρτητα από το αν είναι ενεργοποιημένες ή απενεργοποιημένες.

Εμείς, συγκεντρώσαμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και σου παρουσιάζουμε τις 5 συσκευές που δεν πρέπει να αφήνεις στην πρίζα, όταν πας διακοπές.

Συσκευές που συνδεδεμένες στο Wi-Fi
Η τηλεόραση και οι κονσόλες παιχνιδιών, δεν χρειάζεται να είναι στην πρίζα όσο λείπεις. Εξάλλου, δεν πρόκειται να βρίσκεσαι εκεί και να τις χρησιμοποιείς. Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δημιουργηθεί κάποιος κίνδυνος στο σπίτι σου, όσο λείπεις, σίγουρα είναι καλύτερο να τις έχεις εκτός πρίζας.

Φορτιστές μπαταριών
Όταν φεύγεις για διακοπές, ίσως νιώθεις ότι είναι η ιδανική στιγμή να φορτίσεις τις μπαταρίες σου για την επιστροφή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, αυτό είναι απαγορευτικό. «Δεν θα άφηνα μια μπαταρία λιθίου να φορτίσει όσο θα έλειπα, καθώς θα μπορούσε να είναι εύφλεκτη», λέει ένας ειδικός στο homes and garderns.

Πλυντήρια πιάτων και ρούχων
Τα πλυντήρια ρούχων και τα πλυντήρια πιάτων καταναλώνουν πολλή ενέργεια λόγω της ανάγκης τους για νερό. Χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια από άλλα σε κατάσταση αναμονής, καθώς πρέπει να είναι έτοιμα να ζεστάνουν νερό αμέσως. Όταν πρόκειται για τις οικιακές συσκευές, αυτά τα είδη πρέπει οπωσδήποτε να απενεργοποιηθούν για να προστατεύσεις το σπίτι σου και να μειώσεις τους λογαριασμούς ενέργειας.

Κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί θερμότητα
Εάν μια συσκευή παραμένει αισθητά ζεστή όταν είναι συνδεδεμένη στην πρίζα σε κατάσταση αναμονής, τότε πρέπει να την αποσυνδέεις. Αυτή η ζεστασιά είναι απαγωγή ενέργειας και η θερμότητα δεν είναι ποτέ «φίλος» του κυκλώματος. Επίσης, καλό είναι να απενεργοποιήσεις όλους τους ανεμιστήρες, εάν λείπεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όλες τις παλιές συσκευές
Η φθορά είναι αναπόφευκτη όταν έχεις μια συσκευή, αλλά μαζί με αυτά τα σημάδια φθοράς έρχεται και μείωση της ποιότητας που μπορεί να επηρεάσει τα ηλεκτρικά. Για να είσαι σίγουρος, αν ξέρεις ότι έχεις στην κατοχή σου μια πολυαγαπημένη συσκευή που μπορεί εύκολα να απενεργοποιηθεί, τότε κάν’το. Επίσης, μπορείς να κλείνεις τον διακόπτη ρεύματος σε ολόκληρα δωμάτια όπου δεν βρίσκονται βασικά αντικείμενα, αν ταξιδεύεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• «Φεγγάρι του Ελαφιού»: Εντυπωσιακές εικόνες από την εντυπωσιακή Πανσέληνο Ιουλίου – Πόσο θα διαρκέσει

• Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων - Δείτε τα αποτελέσματα των Παγκύπριων εξετάσεων

• Θερμοπληξία: Έχασε την μάχη με την ζωή 64χρονη - Στο Νοσοκομείο άλλα τρία πρόσωπα

• Ποια η κατάσταση της υγείας των δύο Εθνοφρουρών – Αυτός είναι ο κύριος λόγος κατάρρευσης του ενός



Ανάλυση: Κινητικότητα στο Κυπριακό - Eυσεβοποθισμοί και πραγματικότητες

Ανάλυση: Κινητικότητα στο Κυπριακό - Eυσεβοποθισμοί και πραγματικότητες

«Δεν νοείται η Κύπρος, κράτος-μέλος της ΕΕ, πενήντα χρόνια μετά την τραγωδία του 1974, να παραμένει διαιρεμένη». Αυτά ήταν τα λόγια του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη πρόσφατη συνάντηση των δύο στην Ουάσιγκτον, όπως έγραψε ο Έλληνας Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφερόμενος στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top