ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Κι όμως, ο Φειδίας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που μας χρειάζεται

Κι όμως, ο Φειδίας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που μας χρειάζεται

Πιστεύω ακράδαντα πως το “φαινόμενο Φειδίας” να είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Μην ανησυχείτε, δεν προσηλυτίστηκα στην “αίρεση” του πουλέν του ΝέβερΣαρέντερ, το εννοώ σίγουρα διαφορετικά από τα μέλη της που (ακόμα)  υπερασπίζονται τυφλά “το μέλλον της κυπριακής πολιτικής” (όπως έχει χαρακτηριστεί από κάποτε ευυπόληπτους συμπατριώτες μας).

Το πρόσφατο συμβάν με τα παιδιά των αγνοουμένων, τα οποία ο Φειδίας προσέβαλε στους κήπους του Προεδρικού το βράδυ της 20ής Ιουλίου με φράσεις όπως «μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου», «ποια νομίζεις ότι είσαι», «εν τζι εν έτσι που δουλεύκει το Ευρωκοινοβούλιο» , «τζι εγώ έχω θείο αγνοούμενο αλλά εν κάμνω έτσι» και το διαβόητο πια «εν τζι εν μόνο εσύ κόρη μου που είσαι ορφανή», όταν του ζητήθηκε να προωθήσει με τον τρόπο του στο ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα των αγνοουμένων, σίγουρα δεν αποτέλεσε έκπληξη για όσους δεν έχαψαν εξαρχής το αντισυστημικό παραμύθι που σκάρωσαν κάποιοι για να σπάσουν πλάκα στις εκλογές ή να αποδυναμώσουν τη δημοκρατία προς όφελος των δυνάμεων που επιθυμούν την κατάλυσή της. Άνοιξε όμως ξανά τη συζήτηση για τον αμφιλεγόμενο ευρωβουλευτή, όχι τόσο για τον ίδιο προσωπικά (αν και η συμπεριφορά του δείχνει χαρακτήρα) όσο για αυτό που αντιπροσωπεύει: τη μιζέρια, τον μηδενισμό, τη φανατίλα, την ευτέλεια και τον μισανθρωπισμό των σόσιαλ που εισβάλλουν πλέον σε κάθε πτυχή της αληθινής ζωής.

Ο Φειδίας υποτίθεται πως απολογήθηκε μετά από τρεις μέρες με ένα βίντεο (τι άλλο;) και λέω “υποτίθεται” γιατί όπως προστάζει η σύγχρονη online απολογία, είναι περίπου μη απολογία ή πιο σωστά “συγγνώμη που εσύ ένιωσες άσχημα, εγώ εν τζιαι”. Και ας μη γελιόμαστε, απολογία που περιέχει τη φράση "αναγκάζομαι να απολογηθώ" δεν είναι πραγματική απολογία, σωστά; Ο Φειδίας ισχυρίζεται πως όντως είπε “μερικές άσχημες κουβέντες” αλλά επειδή τα μέλη του Συνδέσμου Συζύγων / Τέκνων Αγνοουμένων επέμεναν να κάνει βίντεο ενώ εκείνος προσπαθούσε -λέει- να τις εξηγήσει ότι δεν δουλεύει έτσι το ευρωκοινοβούλιο. Ο ίδιος βέβαια μέχρι πριν από ένα μήνα μάς έτριβε στη μούρη ως πλεονέκτημα το γεγονός ότι δεν έχει την παραμικρή γαμημένη ιδέα από ΕΕ, κοινοβούλια και πολιτική γενικότερα, φαίνεται πως τα ιδιαίτερα του Φουρλά απέδωσαν γιατί μετατράπηκε εν μια νυκτί σε αυθεντία. Σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος να ικανοποιήσει τις επιθυμίες και προσταγές καθενός από τους εκατοντάδες χιλιάδες followers του, όμως α) είναι παιδιά αγνοουμένων τα γέριμα, υπαρκτά πρόσωπα με σάρκα και οστά και όχι ρωσικά bots που ψηφίζουν στα polls του β) ήταν ανήμερα της 50ής επετείου της εισβολής και γ) και πιο σημαντικό: μιλάμε για τον άνθρωπο που βρήκε χρόνο και αφορμή για να κάνει βίντεο για τους... ψύκτες του Ευρωκοινοβουλίου (“ουάου, βγάζει και sparkling!!!”) αλλά όχι για τους αγνοούμενους με το -παντελώς ανόητο- σκεπτικό ότι “δεν θέλει να κάνει γι’ αυτούς ότι και οι υπόλοιποι πολιτικοί τα τελευταία 50 χρόνια και απέτυχαν” (γιατί η αλήθεια είναι πως έχουν μείνει στην ιστορία τα TikTok βίντεο του Μακάριου, το YouTube channel του Σπύρου και τα stories του Βασιλείου για το Κυπριακό).

Στην απολογία του επίσης ο Φειδίας, κατηγόρησε τα κόμματα(!) ότι συνωμοτούν για να αμαυρώσουν την εικόνα του, τους δημοσιογράφους που αναπαράγουν όλα αυτά “γιατί το όνομά του πουλάει” (η μετριοφροσύνη επίσης είναι από τις μεγαλύτερες αρετές του) και φυσικά οι ίδιοι οι κατήγοροί του που “τον παρεξήγησαν” και “δεν ανέφεραν ότι ζήτησε επί τόπου συγγνώμη” για τις προσβολές που εκτόξευσε. Έχουμε και λέμε: Αποποίηση/μετατόπιση ευθύνης. Check. Φταίξιμο σε αόρατους εχθρούς. Check. Θεωρίες συνωμοσίας. Check. Αυτοανακήρυξή του σε θύμα του κατεστημένου. Check. Παρεξήγησαν τα λόγια μου/δεν κατάλαβαν. Check. Gaslighting παραπονούμενων. Check. Με λίγα λόγια ο... αντισυμβατικός, πρωτοπόρος, καινοτόμος, φρέσκος, μη-πολιτικός disrupter Φειδίας αντέδρασε σαν... τυπικός, γνήσιος, βετεράνος Κύπριος πολιτικός. Να τον χαίρεστε οι... αντισυστημικοί ψηφοφόροι και υπερασπιστές του, το άσχετο με την πολιτική βλαστάρι σας έγινε εξπέρ του είδους μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες. Fast-learner όντως.

Αξίζει να θυμόμαστε πως ο Σύνδεσμος δεν θα έβγαζαν δύο ανακοινώσεις (η δεύτερη μετά την “απολογία” με την οποία διαψεύδουν την επιτόπου συγγνώμη του) εάν δεν είχε προηγηθεί μια άνευ προηγουμένου λυσσαλέα, βάναυση και χυδαία επίθεση σε βάρος του από τους οπαδούς του Φειδία που πλέον παρουσιάζουν χαρακτηριστικά μελών αίρεσης που ορμούν να χλευάσουν, βρίσουν και απειλήσουν οποιονδήποτε ασκήσει κριτική ή έστω αμφισβητήσει την αγιότητα του ηγέτη τους. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη αν δεις από ποιους πολιτικούς χώρους προέρχεται η πλειοψηφία τους (και οι οποίοι τους ανάγιωσαν).

Αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος ευρωβουλευτής στη θέση του Φειδία και έλεγε “«εν τζι εν μόνο εσύ κόρη μου που είσαι ορφανή» σε παιδί αγνοούμενου ανήμερα της επετείου της εισβολής θα ήταν όλοι -δικαίως- στα κάγκελα. Όμως όταν έχεις θεοποιήσει έναν YouTuber που έβγαζε 50.000 το μήνα κάνοντας Jackass-ish ταρζανιές και φάρσες (άσχετα αν στην ΕΕ δήλωσε... 1200 μηνιαίως) και εγκλωβιστεί σε μια ατέρμονη (και μάταιη) υπεράσπιση των επιλογών σου γιατί παραείσαι αυθεντία για να παραδεχθείς το λάθος σου, καταλήγεις να πίνεις το Flavor Aid με το κυάνιο και να λες και ευχαριστώ.

Γι’ αυτό επιμένω πως ο Φειδίας παίζει να είναι ό,τι καλύτερο μας συνέβη τα τελευταία χρόνια. Στα κριντζ βιντεάκια του με τον στημένο αυθορμητισμό, την κακή άρθρωση και την πόζα Μεσσία από το Temu, αντικατοπτρίζονται οι ελπίδες ενός όχλου για επικράτηση της μετριότητας, της ευτέλειας και της ανοησίας. Με δυο λόγια, περιμένουν τη σειρά τους... 

ΥΓ Θα φτάσει 40 χρονών κι ακόμα θα λέει “είμαι 24, συγχωρέστε με, θα μάθω”. Λεπτομέρεια: Κάποιοι από τους αγνοούμενους, τα παιδιά των οποίων πρόσβαλε, ήταν μικρότεροι απ’ αυτόν όταν χάθηκαν...

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα: Σε κρίσιμη κατάσταση 23χρονος - Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικοδομής

• Άγρια δολοφονία στο Λονδίνο: Θύμα ο 29χρονος Αντώνης Αντωνιάδης - Αυτοί είναι οι ύποπτοι

• Θα αγοράζουμε συσκευές με εγγύηση και ανταλλακτικά για 10 χρόνια – Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Χ. Θεοπέμπτου

• Όριο ταχύτητας: Πόσο κοστίζει το πρόστιμο ανά χιλιόμετρο; - Τι συμβαίνει στην περίπτωση οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης

• Coolcation: Η νέα τάση στα ταξίδια που έφερε τα «άνω-κάτω» - Πώς επηρεάζεται η Κύπρος

• Ο Δημήτρης Κόκοτας δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του - Τα νεότερα για την υγεία του



ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

ΠτΔ: Μας ενδιαφέρουν χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η ΚΔ θα έχει προστιθέμενη αξία

Τα χαρτοφυλάκια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα οποία μας ενδιαφέρουν είναι αυτά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει προστιθέμενη αξία, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανέφερε πως μέχρι τις 30 Αυγούστου θα απαντήσει γραπτώς σε σχετική επιστολή της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top