ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρωτιά για τον Νικόλα Αντωνίου στη 4η σειρά - Έμεινε εκτός ημιτελικών

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πρωτιά για τον Νικόλα Αντωνίου στη 4η σειρά - Έμεινε εκτός ημιτελικών

Στην 43η θέση στο Ολυμπιακό Τουρνουά Κολύμβησης, στα 100μ. ελεύθερο, ανάμεσα σε 79 αθλητές από σύνολο 10 προκριματικών σειρών, κατετάγη ο Κύπριος Πρωταθλητής, Νικόλας Αντωνίου, ο οποίος τερμάτισε πρώτος στην 4η προκριματική σειρά με χρόνο 50.35.

Ο Κύπριος πρωταθλητής έμεινε εκτός ημιτελικών, ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε, σε δηλώσεις του, ο χρόνος του για μια κακή κούρσα, όπως την χαρακτήρισε, ήταν μια χαρά.

Αυτή είναι η δεύτερη συμμετοχή του Νικόλα Αντωνίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη που συμμετείχε ως μέλος της αποστολής της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν στο Τόκιο, όπου είχε τερματίσει στο ίδιο αγώνισμα στα 50.00.

Ο Κύπριος πρωταθλητής, έκανε εξαιρετική κούρσα στο πρώτο 50αρι (23.60), γύρισε πρώτος, ανέβασε στροφές, έδινε πραγματική μάχη με τον εαυτό του, τα έδωσε όλα, προσπάθησε για το καλύτερο, αλλά στο δεύτερο 50αρι δεν του βγήκε η στροφή και έτσι έμεινε για λίγο μακριά από το ατομικό του ρεκόρ (49.67), και από τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ο Νικόλας Αντωνίου, σε δηλώσεις του στην ανοικτή ζώνη μετά το τέλος του αγώνα είπε ότι το πρώτο 50αρι ήταν εύκολο, αλλά δεν του βγήκε το δεύτερο.

«Ένιωθα πάρα πολύ καλά. Αν έβρισκα την στροφή θα πήγαιναν όλα καλά . Θα μπορούσα να πήγαινα πιο γρήγορα. Μπορεί να ήταν λίγο πιο αργός αυτός ο χρόνος αλλά είμαι έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση να πω την αλήθεια. Δεν βγήκε τέλεια η κούρσα αλλά νομίζω ο χρόνος για μια κακή κούρσα ήταν μια χαρά. Μπορεί πρώτη φορά στην καριέρα μου να νιώθω τόσο φρέσκος και καλά», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Νικόλας Αντωνίου είπε ότι το πρώτο του πενηντάρι ήταν το δεύτερο πιο γρήγορο πενηντάρι που έκανε ποτέ στη ζωή του και ήταν το πιο εύκολο, αλλά το δεύτερο του πενηντάρι ήταν λίγο μέτριο και για αυτό δεν κατάφερε να κάνει ούτε το παγκύπριο ρεκόρ ούτε και την τέλεια επίδοση για κάτι παραπάνω.

«Δεν είμαι απογοητευμένος, διότι ξέρω ότι μπορώ να το κάνω, απλά δεν βγήκε η κούρσα», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς για τα μελλοντικά του σχέδια, ο Κύπριος πρωταθλητής είπε ότι συνεχίζει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες και του χρόνου για το Παγκόσμιο στη Σιγκαπούρη, το οποίο είναι , όπως ανέφερε, σημαντικό τόσο για τον ίδιο όσο για την κυπριακή κολύμβηση.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, και στους αργυρούς χορηγούς της MEDOCHEMIE και CABLENET (Communications), για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανείπωτη θλίψη σε ΔΕΦΑ και ΑΗΚ – Πέθανε ο Αντώνης Πατσαλής - «Ξεχώρισε για την απλότητα, τη θετικότητα και την εργατικότητά του »

• «Μάστιγα» η φτώχεια: 1 στα 10 νοικοκυριά στην ΕΕ δεν τρέφονται σωστά - Τι ισχύει στην Κύπρο

• Άγριος καυγάς στη Λεμεσό: Τραυματίστηκε 16χρονος - Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς

• Μας χρειάζεται ο μικρός Νεόφυτος: Ψάχνει δότη μυελού των οστών - Έκκληση για βοήθεια

• Power of Love: Έμαθε για την αρρώστια και ξέσπασε σε κλάματα - «Με ειδοποίησαν ότι πεθαίνει»

• Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο κέρδισε τις εκλογές, αλλά καταγγέλλει ότι επιχειρείται «πραξικόπημα»



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σύντομα εξελίξεις στο Κυπριακό, είμαστε πανέτοιμοι»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σύντομα εξελίξεις στο Κυπριακό, είμαστε πανέτοιμοι»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τους αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό, κατά την οποία τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και άλλα θέματα που αφορούν πολιτικές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top