ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Το (ακρο)δεξί κροσέ στην Ιμάνι

Το (ακρο)δεξί κροσέ στην Ιμάνι

Η πυγμαχία δεν ήταν καν η μεγάλη αγάπη της Ιμάνι Κελίφ. Ήταν το ποδόσφαιρο στο οποίο ήταν πολύ καλή. Για την ακρίβεια παραήταν καλή με αποτέλεσμα να γίνεται στόχος των αγοριών που δεν μπορούσαν να ανεχθούν ένα κορίτσι να παίζει καλύτερα ένα αγορίστικο σπορ.

Αναγκάστηκε να μάθει πυγμαχία για να μπορεί να υπερασπίζεται τον εαυτό της στις αλάνες. Αποδείχθηκε καλή και σ’ αυτό το σπορ, έγινε πρωταθλήτρια, απέσπασε διακρίσεις και μετάλλια, εκπροσωπεί τη χώρα της σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Μόνο που σε ένα ειρωνικό γύρισμα της τύχης το σπορ που τη βοήθησε να αντιμετωπίζει τους νταήδες θα γίνει η αφορμή για να υποστεί το μεγαλύτερο και αισχρότερο bullying της ζωής της. Η Ιμάνι επιβίωσε μιας σκληρής ανατροφής, ούσα ένα αρρενωπό κορίτσι σε μια ισλαμική χώρα, για να κάτσει να υποστεί τα ξερατά του κάθε σκατόψυχου, ανίδεου μαλάκα μεταξύ αυτών και του garden variety τοππουζοκυπραίου που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το χρωμόσωμα από το χρωμοσαμπουάν αλλά το παίζει ειδικός στη βιολογία και τα φύλα.

Ο μισός πλανήτης οφείλει μια τεράστια συγγνώμη στην Ιμάνι. Προς το παρόν η μόνη που το έκανε είναι η αντίπαλός της, η Ιταλίδα Άντζελα Καρίνι στο όνομα και τα δάκρυα της οποίας στήθηκε ένας πρωτόγνωρος σε μέγεθος, ένταση και οικουμενικότητα μηχανισμός παραπληροφόρησης, μίσους και ανθρωποφαγίας. Η Καρίνι υποτίθεται πως είδε τα όνειρά της για ένα μετάλλιο ως τιμή στον πατέρα της να καταρρέουν όταν αποχώρησε μετά από 46 δευτερόλεπτα αγώνα με την Κελίφ εξαιτίας των δυνατών χτυπημάτων που δέχθηκε. «Από έναν άντρα». «Που αγωνίζεται παράνομα σε γυναικείο άθλημα επειδή η ΔΟΕ εξυπηρετεί τη woke ατζέντα». Βλέπετε, δευτερόλεπτα μετά την αποχώρηση της Καρίνι η ιταλική ακροδεξιά δούλεψε υπερωρίες διαδίδοντας ψέματα και διαστρεβλώσεις γύρω από τη συμμετοχή της Ιμάνι που εξαπλώθηκαν σαν τον κορωνοϊό σε όλον τον πλανήτη - ή τουλάχιστον στο κομμάτι του που είναι δεκτικό στο μίσος, τον σεξισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας. Σ’ αυτούς που με περισσή ευκολία, αμέσως μόλις τους γίνει triggering, θα πιάσουν το πληκτρολόγιο για να χύσουν φαρμάκι, να βρίσουν χυδαία, να σταυρώσουν, να ξεσκίσουν, να μοιράσουν απλόχερα ψόφους και καρκίνους. Στο πιο νοσηρό, διαταραγμένο, σκατόψυχο κομμάτι του πλανήτη. Την είπαν άντρα, τρανς άντρα, τρανς γυναίκα, ερμαφρόδιτη, τραβέλι, ότι έχει αρχίδια, ότι έχει και αντρικά και γυναικεία γεννητικά όργανα, ότι είναι ένας άντρας που σπάζει στο ξύλο ανυπεράσπιστες γυναίκες μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών (εν τω μεταξύ μιλάμε για επαγγελματίες πυγμάχους αλλά αυτό είναι το λιγότερο).

Η αλήθεια φυσικά δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο, από την άλλη δεν είναι τόσο βολική και δημοφιλής όσο το ψέμα που εξακολουθεί να διαδίδεται παρά ότι όλα τα μυθεύματα καταρρίφθηκαν πανηγυρικά. Κατ’ αρχάς η Ιμάνι είναι γυναίκα. Γεννήθηκε, μεγάλωσε, αισθάνεται και προσδιορίζεται ως γυναίκα. Είναι ίντερσεξ (ή όπως κακώς αποδίδεται στα ελληνικά «διαφυλική» που είναι και η απόδοση του transgender, κάτι τελείως διαφορετικό), που σημαίνει ότι γεννήθηκε με το σπάνιο σύνδρομο, αν και γυναίκα, να διαθέτει ανδρικά χρωμοσώματα. Ναι μεν είναι πιο αρρενωπή και μυώδης από τη μέση γυναίκα αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, οποιαδήποτε γυναίκα μπορεί να γίνει έτσι με γυμναστική, διατροφή και αναβολικά. Επίσης το γεγονός ότι έχει ηττηθεί στο παρελθόν εννέα φορές (από γυναίκες) τελευταία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, επίσης φαίνεται να διέφυγε της προσοχής των haters που ήταν προσηλωμένοι στο να την αφανίσουν. Όπως επίσης και το ότι η Ιμάνι εκπροσωπεί τη γαμημένη Αλγερία όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με φυλάκιση. Σοβαρά τώρα, είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να πιστέψουν ότι θα μπορούσε ένα τρανς άτομο να εκπροσωπήσει ένα ισλαμικό κράτος σε Ολυμπιάδα; Η απάντηση είναι “εδώ πιστεύουν σε εμβόλια με τσιπάκια, σ’ αυτό θα κολλήσουν;”.

Όσο για την Καρίνι που έγινε άθελά της το poster girl της διεθνούς alt right -με ηγέτες γνωστά ακροδεξιά σκουπίδια όπως ο Τραμπ, ο Elon Musk και η κακογερασμένη Κάρεν JK Rowling που έτρεξαν να συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση- μόλις αντιλήφθηκε τη σκατοθύελλα έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της και να δώσει διευκρινίσεις για την αποχώρησή της. Τελικά αγωνίστηκε με πονόδοντο και έχοντας πάρει ισχυρά αντιβιοτικά, με συνέπεια να νιώσει τα χτυπήματα της Ιμάνι διπλά. «Είπα αμέσως στον εαυτό μου: “κάτι δεν πάει καλά”. Ένιωσα το χτύπημα και με πόνεσε. Πολύ. Ποτέ δεν με έχουν βγάλει νοκ άουτ. Μέχρι σήμερα δεν έχω φύγει ποτέ από το ρινγκ πριν από το τέλος του αγώνα. Είμαι πολεμίστρια, αλλά μερικές φορές ακόμη και οι πολεμιστές, όταν βλέπουν ότι η μάχη έχει χαθεί, καρφώνουν τα σπαθιά τους στο έδαφος και παραδίδονται». είπε.

Στην ερώτηση: γιατί είπε «δεν είναι δίκαιο;», φεύγοντας από το ρινγκ, η Άντζελα Καρίνι απάντησε: «Δεν είναι δίκαιο να εγκαταλείψεις μια Ολυμπιάδα. (…) Αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνει την Ιμάνε. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα για την αντίπαλό μου, εκτός από ένα πράγμα: δεν έχει να απολογηθεί για κάτι. Είναι μια γυναίκα που ήρθε εδώ, για να αγωνιστεί, όπως κι εγώ. Ποια είμαι εγώ, για να την κρίνω; Δεν είναι στο χέρι μου να το κάνω εγώ. Είναι στο χέρι άλλων. Έκανα λάθος που δεν τη χαιρέτησα. Έφυγα από το ρινγκ γεμάτη οργή. Δεν έχω τελειώσει ποτέ έναν αγώνα χωρίς να χαιρετήσω αντίπαλο. Ζητώ συγγνώμη από την Ιμάνε που δεν την χαιρέτησα» κατέληξε.

Ο αθλητισμός από την αρχαιότητα χωρίζεται σε ανδρικό και γυναικείο, απλά και κατανοητά. Όμως οι καιροί αλλάζουν, ο άνθρωπος αλλάζει, εξελίσσεται, εμφανίζονται νέες παθήσεις ή γενετικές διαταραχές. Τα φύλα δεν είναι πλέον άσπρο και μαύρο (διαβάστε εδώ το πολύ κατατοπιστικό άρθρο της δρος Μυρτάνης Πιερή) και σίγουρα το όποιο debate δημιουργείται γύρω από συμμετοχές αθλητών/τριών πρέπει να λυθεί με εσωτερικούς κανονισμούς των παγκόσμιων ομοσπονδιών (τους οποίους αποδέχεται στη συνέχεια η ΔΟΕ) πάντα σε συνεννόηση με την επιστήμη και ΟΧΙ βάσει προσωπικών απόψεων, κοινωνικών προκαταλήψεων ή -ακόμα χειρότερα- θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Εν τω μεταξύ η Ιμάνι περιμένει μια συγγνώμη.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Φόβοι για χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ - Οι πιθανές ημερομηνίες - Οι ΗΠΑ στέλνουν πολεμικά πλοία στη Μ. Ανατολή

• Έχετε τροχόσπιτο ή σκηνή και ψάχνετε κάμπιγκ; Δείτε πόσο κοστίζει και τη διαθεσιμότητα στα ορεινά

• Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν παθαίνουμε Ηλίαση; - Τα συμπτώματα, η θεραπεία και η πρόληψη - Ειδικοί στο «Τ»

• Netflix: Αυτές είναι οι σειρές και οι ταινίες που κατακτούν το top 3 – Τι επιλέγουν οι Κύπριοι; - Οι βαθμολογίες και τα trailer

• Ξάφρισε πολυκατάστημα στην Πάφο – «Έκαναν φτερά» πάνω από 38 χιλιάδες ευρώ - Χειροπέδες σε 45χρονη

• Αυτός ο τραγουδιστής πήρε 500 χιλιάδες ευρώ για είκοσι λεπτά στη Μύκονο



Διπλό φονικό στη Λεμεσό: Επιτόπιες έρευνες στην περιοχή Αρακαπά έφεραν στο φως τεκμήρια

Διπλό φονικό στη Λεμεσό: Επιτόπιες έρευνες στην περιοχή Αρακαπά έφεραν στο φως τεκμήρια

Επιτόπιες έρευνες στο σημείο όπου βρέθηκαν οι απανθρακωμένες σοροί, μια διπλή δολοφονία που σόκαρε το Παγκύπριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top