ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέστρεψαν στο αεροδρόμιο Πάφου από τη Βόρεια Μακεδονία τα δύο Air Tractor

Επέστρεψαν στο αεροδρόμιο Πάφου από τη Βόρεια Μακεδονία τα δύο Air Tractor

Γύρω στις 16:00 έφθασαν στο αεροδρόμιο Πάφου τα δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Air Tractor AT-802 του Τμήματος Δασών, που είχαν μεταβεί στην Βόρεια Μακεδονία και συνέδραμαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που καίνε τα δάση της χώρας, όπως ενημερώθηκε το ΚΥΠΕ από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Σάββα Ιεζεκιήλ.

Η πενθήμερη αποστολή στην Βόρεια Μακεδονία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με την επιστροφή της αποστολής στην Κύπρο, που αποτελείτο από τα δύο Air Tractor AT-802 με τέσσερα άτομα πλήρωμα και πέντε άτομα υποστηρικτικό προσωπικό εδάφους.

Με βάση την ενημέρωση από τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών τα αεροσκάφη απογειώθηκαν στις 10:00 τοπική ώρα από την Βόρεια Μακεδονία για Ρόδο, όπου ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα, και γύρω στις 16:00 προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου.

Στα αεροσκάφη επέβαινε πλήρωμα τριών ατόμων. Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αναχώρησαν από τα Σκόπια οδικώς για Θεσσαλονίκη και ακολούθως αεροπορικώς θα μεταβούν στην Πάφο. Σύμφωνα με τον κ. Ιεζεκιήλ αναμένεται να αφιχθούν στην Πάφο γύρω στις 20:00.

Όπως νωρίτερα ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ιεζεκιήλ στο πλαίσιο της αποστολής στη Βόρεια Μακεδονία «είχαμε πολύ καλές επιτυχίες». Σημείωσε ότι προκάλεσε εντύπωση ο επιχειρησιακός τρόπος ενέργειας καθώς «βελτιώσαμε συστήματα και βοηθήσαμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίθηκε σε μήνυμα που έλαβε από τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για βοήθεια προς τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Θα ψήσετε στην εξοχή τον Δεκαπενταύγουστο; Αυτοί είναι οι εκδρομικοί χώροι που μπορείτε να πάτε – Όλες οι πληροφορίες

• Σας έστειλε μήνυμα «γνωστός» στο facebook; Τι να προσέξετε για να μην χάσετε τον λογαριασμό σας

• Εφραίμ Χρήστου: To τσιαττιστό του για την Β’ φάση της Εισβολής - «Ήντα πόνος, έντα κλάμα…» - Δείτε βίντεο

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



ΥΠΕΞ:  «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

ΥΠΕΞ: «Ας τερματίσουμε την κατοχή και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά»

Ας τερματίσουμε την κατοχή, ας γιατρέψουμε τις πληγές και ας ζήσουμε μαζί ειρηνικά, τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος με αφορμή την 50ή επέτειο από τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top