ΥΓΕΙΑ

Πώς να συντηρήσεις τις πιπεριές: 5 τρόποι για να τις απολαμβάνεις ακόμα και τον χειμώνα

Πώς να συντηρήσεις τις πιπεριές: 5 τρόποι για να τις απολαμβάνεις ακόμα και τον χειμώνα

Οι πιπεριές είναι να τυπικό καλοκαιρινό λαχανικό που την κρύα εποχή μπορεί να καταναλωθεί σε πολλές διαφορετικές εκδοχές.

Πώς να συντηρήσετε τις πιπεριές

Tο τέλος του καλοκαιριού έχει φτάσει και ήρθε η ώρα να βρείτε τρόπους ώστε να παρατείνετε τη γεύση των εποχιακών λαχανικών και φρούτων κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Ας δούμε λοιπόν πώς θα συντηρήσετε τις πιπεριές έτσι ώστε να τις απολαμβάνετε όλο τον χρόνο.

Πώς να συντηρήσετε τις πιπεριές

Αφού αγοράσετε ολόκληρες τις πιπεριές, κλεισμένες σε χάρτινη σακούλα, θα διατηρηθούν για μια εβδομάδα, το πολύ δύο. Πώς να τις κάνετε να διαρκέσουν περισσότερο; Υπάρχουν δύο λύσεις, αλλά θα χρειαστούν μερικά ακόμη βήματα..


Κατεψυγμένες

Ναι, οι πιπεριές μπορούν να μπουν στην κατάψυξη , ακολουθώντας κάποιες προφυλάξεις, όπως και οι μελιτζάνες , το άλλο λαχανικό του καλοκαιριού. Πρώτα πλύνετε τις πιπεριές, στεγνώστε τις καλά και αφαιρέστε το στέλεχος, τους σπόρους και τα λευκά εσωτερικά νημάτια. Κόψτε τις σε κομμάτια, λωρίδες ή φέτες (με βάση τις μελλοντικές σας ανάγκες).

Μοιράστε τα κομμάτια σε ένα ταψάκι, σε απόσταση μεταξύ τους, και βάλτε τα όλα στην κατάψυξη για μερικές ώρες. Μόλις παγώσουν, μεταφέρετε τις πιπεριές στις κατάλληλες σακούλες κατάψυξης ή δοχεία , κατά προτίμηση σε πολλές δόσεις.

Όταν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε (διαρκούν έως και 9 μήνες ), ξεπαγώστε τις στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε τις μέσα σε 24 ώρες.

Η συνοχή τους δεν θα είναι η τραγανή των φρέσκων πιπεριών, γι αυτό καλύτερα να μην τις φάτε ωμές, αλλά να τις χρησιμοποιήσετε για καρυκεύματα και σάλτσες.

Ωμές πιπεριές σε λάδι

Οι πιπεριές σε λάδι είναι από τις πιο κλασικές κονσέρβες, με τα λαχανικά να κόβονται σε μικρά κομμάτια και μετά να βυθίζονται σε ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξύδι από λευκό κρασί. Μπορείτε επίσης να τις αρωματίσετε με μαϊντανό και σκόρδο ή με οποιοδήποτε άλλο καρύκευμα προτιμάτε. Αυτό που έχει σημασία είναι να επιλέξετε σφιχτές πιπεριές χωρίς μελανιές που να μπορούν να αποθηκευτούν σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα έως και 6 μήνες , ενώ μόλις ανοιχτούν καλύτερα να τις καταναλώσετε μέσα σε 3-4 ημέρες. Είναι εξαιρετικες ως έτοιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Ψητές πιπεριές σε λάδι

Ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να διατηρήσετε τις πιπεριές σε λάδι έως και 3 μήνες είναι να τις ψήσετε. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τις πιπεριές, τις απλώνουμε σε ταψί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 250°C για περίπου 30 λεπτά. Η αφαίρεση του δέρματος θα είναι λιγότερο περίπλοκη αν μετά το μαγείρεμα τις κλείσετε σε μια σακούλα τροφίμων και τις αφήσετε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. Μόλις ξεφλουδιστούν, απλά κόψτε τις σε λωρίδες και μεταφέρετέ τις σε αποστειρωμένα βάζα , εναλλάσσοντας στρώσεις πιπεριών με μπαχαρικά όπως σκόρδο και δυόσμο, και στη συνέχεια καλύψτε με ελαιόλαδο.

Πιπεριές τουρσί

Η συνταγή για πιπεριές τουρσί περιλαμβάνει τη χρήση φρέσκων, ολόκληρων λαχανικών, τα οποία ζεματίζονται για λίγο σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι για να μαλακώσουν και στη συνέχεια αφήνονται να στεγνώσουν για 2-3 ώρες σε καθαρά πανιά. Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο για την εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας , εξασφαλίζοντας έτσι καλύτερη διατήρηση στο βάζο. Στη συνέχεια, οι πιπεριές καρυκεύονται με βότανα και βυθίζονται σε ξύδι και ελαιόλαδο. Πόσο διαρκούν; Περίπου 8 μήνες , σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Μαρμελάδα πιπεριάς

Ολοκληρώνουμε με μια πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για όσους αγαπούν τους τολμηρούς συνδυασμούς. Τα κύρια συστατικά περιλαμβάνουν κόκκινες πιπεριές , ζάχαρη και φρέσκο ​​κρεμμυδάκι που μαζί δημιουργούν μια νόστιμη μαρμελάδα, ιδανική για συνοδεία πιατέλων με αλλαντικά και τυριά, αλλά και για άλειμμα σε ψωμί. Μπορεί να διαρκέσει έως και 8 μήνες , αποθηκευμένη στο ντουλάπι της κουζίνας και μακριά από πηγές θερμότητας.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Παύση Οδυσσέα: Σήμερα η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου - Τα δύο σενάρια

• Έφη Ξάνθου στο «Τ»: Οι προτάσεις που δέχθηκε από κόμματα - Ο λόγος που επέλεξε το Volt

• Αφορά γονείς: Αυτοί έλαβαν εφάπαξ 150 ευρώ - Αναλυτικά όλα τα επιδόματα για τους μαθητές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

• Επιστρέφουν οι βροχές: Πότε και σε ποιες περιοχές αναμένονται - Αναλυτικά η πρόγνωση



LIVE: H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - Η απόφαση για το μέλλον του Γεν. Ελεγκτή - Συνεχής ροή

LIVE: H ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ - Η απόφαση για το μέλλον του Γεν. Ελεγκτή - Συνεχής ροή

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ανακοινώνει σήμερα την απόφασή του σχετικά με την δικαστική διαμάχη Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή. Η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου, όποια και να είναι αυτή, θα είναι τελεσίδικη, σύμφωνα και με τις χθεσινές δηλώσεις του νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη. Το ThemaOnline βρίσκεται στο σημείο και σας μεταφέρει ζωντανά όλες οι εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top