ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Η μεγάλη των μπάτσων χολή Νο2: Η νέα ηγεσία

Η μεγάλη των μπάτσων χολή Νο2: Η νέα ηγεσία

Πόσο κινδυνεύει η πολιτική ηγεσία της Κύπρου από ένα πανό; Αποτελεί ένα κομμάτι ύφασμα απειλή για τη δημόσια ασφάλεια, ανθρώπινες ζωές, την ίδια τη δημοκρατία; Είναι δύο δημοσιογράφοι ακτιβιστές (και με γνωστή πολιτική δράση) επικίνδυνοι τρομοκράτες που έπρεπε να ακινητοποιηθούν, συλληφθούν και απομακρυνθούν βίαια από τον χώρο της παρέλασης επειδή ήταν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων;

Μετά το clusterfuck της απόδρασης του κομμωτή που κούρεψε την ηγεσία της Αστυνομίας και τη διεύθυνση των φυλακών (αλλά όχι τον Υπουργό Δικαιοσύνης που παρέμεινε για να υποδεχτεί ακόμα μία θαυματουργή εικόνα στο αεροδρόμιο) και έκανε το Σώμα να μοιάζει για άλλη μια φορά με κακό sequel της “Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής”, ο νέος αρχηγός Θεμιστός Αρναούτης έκανε πρεμιέρα στο νέο του πόστο εμφανιζόμενος βασιλικότερος του βασιλέως, εξαντλώντας όλη την αυστηρότητα (και εξαπολύοντας συσσωρευμένα απωθημένα ετών του Σώματος) πάνω στους δημοσιογράφους Οζ Καραχάν και Γιώργο Τάττη επειδή λέει προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό που ανέγραφε “Κυπριακή Δημοκρατία: Η μόνη λύση” απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Έγκλημα ιδιαίτερα ειδεχθές αν με ρωτάτε. Η παρεμπόδιση της θέας των επισήμων εννοώ. Ασύλληπτο. Όπως ο κομμωτής για τέσσερις μέρες ένα πράγμα.

Πήγαν οι αστυνομικοί έξαλλοι από την ασέβεια αλλά και φοβούμενοι για την ασφάλεια των επισήμων από ένα τόσο τρομακτικό και επικίνδυνο πανό, πούλησαν κλασικά τσαμπουκά και όταν αντιδράς στον τσαμπουκά των αστυνομικών, το αυστηρό ύφος, την αγένεια, το βρισίδι, το σπρώξιμο και εντέλει τη βία, μάντεψε ποιος καταλήγει με χειροπέδες να σέρνεται στο τμήμα σαν τον χειρότερο εγκληματία.

Οι συλληφθέντες έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη αλλά παιδιά μην είστε τόσο ρομαντικοί και αφελείς. Αν το κατέβασμα του πανό και η σύλληψη των δύο ήταν πολιτική κίνηση, να θορυβήθηκε δηλαδή η πολιτική ηγεσία από το αντιομοσπονδιακό σύνθημα του πανό, αυτό προϋποθέτει μια στοιχειώδη ιδεολογία, αρχές και τέτοιο πάθος για τη λύση του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ που να ποινικοποιείται η αντίθετη άποψη (που θα ήταν λάθος ούτως ή άλλως). Για ποια ακριβώς από τα τρία φημίζεται η πολιτική μας ηγεσία και ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Όχι, η σύλληψη δεν ήταν σε καμιά περίπτωση πολιτική, μη σας πω ότι ο Πρόεδρος συμφωνεί με το σύνθημα ή τέλος πάντων με τη λογική ότι το παρόν στάτους κβο και ο ανένδοτος-για-άλλα-50-χρόνια είναι η καλύτερη λύση.

Η αλήθεια είναι πολύ πιο πεζή. Απλά μετά τα απανωτά φιάσκο και γκάφες ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας έδωσε τα διαπιστευτήριά του στον άνθρωπο που τον διόρισε στέλνοντας το μήνυμα ότι οι αστυνομικοί υφίστανται κυρίως ως μπράβοι των πολιτικών παρά για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. Αυτά, όπως πχ η ελευθερία της έκφρασης, περνούν σε δεύτερη μοίρα όταν παρεμποδίζεται η θέα ή ενοχλείται η αισθητική των επισήμων. Και φτάνουμε στο σημείο να σέρνονται στα τμήματα άνθρωποι που διαδηλώνουν, εκφράζονται ή διαμαρτύρονται ειρηνικά. Με πρόφαση πάντα έναν “νόμο” που εφαρμόζεται κατά το δοκούν.

Γιατί όταν χουλιγκάνοι καίνε, σπάνε και πλακώνονται, ακροδεξιοί κουκουλοφόροι τραμπούκοι εξαπολύουν ρατσιστικά πογκρόμ δέρνοντας μετανάστες και καταστρέφοντας τις περιουσίες τους ή οπαδοί κάνουν τη νύχτα μέρα ρίχνοντας κροτίδες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες (όπως συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λευκωσία) οι αστυνομικοί είτε στέκονται στην άκρη ως θεατές, είτε ανασηκώνουν τους ώμους λέγοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Αντίθετα εάν έχουμε απλούς παραβάτες, φουκαριάρηδες μετανάστες, ειρηνικές διαδηλώσεις ή καλή ώρα δύο ακτιβιστές με ένα πανό, δηλαδή συμβάντα όπου αποδεδειγμένα οι αστυνομικοί δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο, πάνε στο άλλο άκρο πουλώντας τσαμπουκά και καταφεύγοντας σε δυσανάλογη βία και αχρείαστες συλλήψεις.

Το σύνθημα στο πανό μπορεί να μην βρίσκει κάποιους από εσάς σύμφωνους (σίγουρα όχι εμένα) όμως δεν ήταν ούτε υβριστικό, ούτε προσβλητικό, ούτε εξέφραζε απειλή ή υποκινούσε σε βία. Ήταν δημοκρατικό δικαίωμα των δύο αυτών συμπατριωτών μας να το αναρτήσουν κατά τη διάρκεια της παρέλασης ακόμα και απέναντι από την εξέδρα των επισήμων (δεν νομίζω η αισθητική τους να είναι πολυτιμότερο αγαθό από την ελευθερία της έκφρασης). Όχι και ο καλύτερος τρόπος για τη νέα ηγεσία της Αστυνομίας να μας πείσει ότι θέλει να ξηλώσει τις παθογένειες του Σώματος αντί να τις διαιωνίζει...

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

• Πώς επηρεάζεται η κυπριακή οικονομία από την κρίση στη Μ. Ανατολή - Στα πάνω πετρέλαιο, χρυσός και…ξενοδοχεία στη Λάρνακα

• Ανάλυση-Κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι φόβοι για τρίτο Παγκόσμιο και η νέα τάξη πραγμάτων - «Οδεύουμε προς μια κατάσταση χωρίς επιστροφή»

• Καύσιμα: Πότε θα δούμε τη διαφορά στην τσέπη μας αν επηρεαστούν από τη Μέση Ανατολή – Τα φθηνότερα πρατήρια Παγκύπρια

• Λεμεσός: Έκρηξη βόμβας σε όχημα 78χρονου τα ξημερώματα – Καταστράφηκε ολοσχερώς - Δείτε βίντεο

• Τροχαίο με σκυβαλοφόρο: Υπέκυψε στα τραύματα του ο 41χρονος οδηγός



LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

LIVE-Μέση Ανατολή: Αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό και μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ

Αλλεπάλληλα είναι τα φονικά πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο, την ώρα που συνεχίζονται οι μάχες «σώμα με σώμα» IDF – Χεζπολάχ στα σύνορα κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 8 ισραηλινοί στρατιώτες.  Τουλάχιστον 6 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα σε ιατρικό κέντρο στην καρδιά της Βηρυτού σε γειτονιά όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι. Ισραηλινά πλήγματα και στη Δαμασκό της Συρίας όπου σκοτώθηκε και ο γαμπρός του Νασράλα. Επίθεση με δύο drones δέχτηκε στο μεταξύ, η παραλιακή πόλη του Ισραήλ, Μπατ Γιαμ. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top