ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερη νεκρή της εφόδου στο Σεν Ντενί η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν

Δεύτερη νεκρή της εφόδου στο Σεν Ντενί η Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν

Αναγνωρίστηκε επισήμως η σορός της γυναίκας που βρέθηκε στα συντρίμμια μετά την έφοδο της αστυνομίας στο προάστιο του Σεν Ντενί έξω από το Παρίσι. Πρόκειται για την 26χρονη Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, ξαδέλφη του Αμπαούντ, η οποία πιστεύεται ότι ανατινάχθηκε στη διάρκεια της εφόδου.

Η σορός ήταν μία από τις τρεις που έχουν βρεθεί στο κτίριο όπου ξέσπασε μάχη την Τετάρτη. Νεκρός είναι και ο Αμπντελαχίμ Αμπαούντ, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» των επιθέσεων στο Παρίσι.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι τρία άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια της εφόδου. Εκτός από τη σορό του Αμπαούντ και της Αϊτμπουλαχσέν, έχει βρεθεί μία ακόμα σορός και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης. 

Στα συντρίμμια βρέθηκε και μία τσάντα, η οποία περιείχε διαβατήριο στο όνομα της Αϊτμπουλαχσέν.

Μία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε ανοιχτή σελίδα στο Facebook φαίνεται να εικονίζει την Αϊτμπουλαχσέν. Ωστόσο, τόσο η περιβολή της, όσο και παλαιότερες φωτογραφίες της ίδιας που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο προκαλούν ερωτήματα, καθώς η περιβολή της δεν είναι παραδοσιακά ισλαμική. 

Πληροφορίες για τη ζωή της έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές. Η Αϊτμπουλαχσέν ήταν ένα κορίτσι εξωστρεφές κορίτσι που φορούσε καουμπόικο καπέλο που βρέθηκε στο επίκεντρο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης και έγινε η πρώτη γυναίκα - καμικάζι της Ευρώπης.

Γεννήθηκε στο Κλισί λα Γκαρέν στα προάστια του Παρισιού τον Αύγουστο του 1989. Οι γονείς της ήταν Μαροκινοί που ήρθαν στη Γαλλία το 1973 και στη συνέχεια χώρισαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλωσε με τη μητέρα της, αλλά πέρασε διάστημα της ζωής της σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ επισκεπτόταν συχνά τον πατέρα της που έμενε στο Κρόιτσβαλντ, κοντά στα γαλλο-γερμανικά σύνορα. 

Οι γείτονες του πατέρα της στο Κρόιτσβαλντ την χαρακτηρίζουν ένα «χαρούμενο» κορίτσι, «λιγάκι χαμένο». Της άρεσε να φορά ένα μεγάλο καπέλο, γεγονός που οδήγησε στο παρατσούκλι «καουμπόισσα».

Υπήρξε διευθύντρια κατασκευαστικής εταιρείας, τη Beko Construction μέχρι το 2014.

Γείτονάς της στο Παρίσι την χαρακτηρίζει «αγοροκόριτσο». Της άρεσε να φορά τζιν, αθλητικά παπούτσια και ένα μαύρο καπέλο μέχρι πριν από ένα μήνα, όταν άρχισε να φορά νικάμπ.

Στην έφοδο σκοτώθηκε και ο ξάδελφός της, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ.

Ο Ομάρ Αμπαούντ, πατέρας του Αμπντελχαμίντ, δήλωσε ότι ελπίζει να είχε συλληφθεί ζωντανός ο γιος του, αλλά σημειώνει ότι αισθάνεται μόνο «οργή και απέχθεια εναντίον του».

Η δικηγόρος του Ομάρ Αμπαούντ δήλωσε: «(Ο πατέρας του) ήθελε ο γιος του να ανακριθεί, να κατανοήσει γιατί επέλεξε αυτό το δρόμο».

Ο Ομάρ Αμπαούντ επιθυμεί να λάβει επίσης πληροφορίες για τον άλλο γιο του, τον Γιουνίς, ο οποίος βρίσκεται στη Συρία από το 2014.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top